Presunúť na hlavný obsah

Cheesecake z veľkonočných vajíčok: Skúste ich zakomponovať do tvarohového koláča a máte skvelý veľkonočný recept

Recepty

Ako najlepšie využiť vykúpané veľkonočné vajíčka? Zakomponujte ich do ľahkého, nepečeného vanilkového cheesecaku a potešte ním nielen svojich najmenších, ale aj dospelých. Aké ingrediencie k nemu potrebujete?

Ingrediencie:

maslo na vytretie tortovej formy 

200 g obľúbených sušienok

80 g rozpusteného masla 

250g čokoládových mini vajíčok alebo zvyškov veľkonočných vajíčok

400 g mäkkého plnotučného tvarohu

150 g práškového cukru

1 ČL pasty z vanilkových strukov

400 g smotany na šľahanie 

Mohlo by vás zaujímať: Karamelovo-jablkový cheesecake: Sezónna pochúťka so zázvorovým základom a karamelovou polevou

Postup prípravy: 

Tortovú formu hlbokú 20 cm vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie. Obľúbené sušienky vyklopte do potravinového vrecka alebo misky kuchynského robota a rozdrvte na jemnú strúhanku.

Zmiešame s rozpusteným maslom, potom vtlačte do základu pripravenej tortovej formy a chlaďte cca 30 minút.

Polovicu čokoládových mini vajíčok nasekáme nahrubo. Plnotučný tvaroh vyšľahajte s práškovým cukrom a pastou z vanilkových strukov, kým sa nespoja pomocou elektrického šľahača.

Čítajte tiež: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa

Vyčistite šľahače a potom v samostatnej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha. Šľahačku jemne vmiešajte do mäkkej tvarohovej zmesi spolu s nasekanými čokoládovými mini vajíčkami. 

Na sušienkový základ naneste lyžicou tvarohovú zmes a potom povrch uhlaďte pomocou paletového noža alebo špachtle. Dajte na noc chladiť. 

Pri servírovaní na druhý deň ozdobte ešte ďalšími malými veľkonočnými vajíčkami. 

Neprehliadnite: Rebarborovo perníkový cheesecake: Sušienkový základ, tvarohová poleva a pošírovaný ovocný kompót so zázvorom

Dobrú chuť!