Cheesecake z veľkonočných vajíčok: Skúste ich zakomponovať do tvarohového koláča a máte skvelý veľkonočný recept
Ako najlepšie využiť vykúpané veľkonočné vajíčka? Zakomponujte ich do ľahkého, nepečeného vanilkového cheesecaku a potešte ním nielen svojich najmenších, ale aj dospelých. Aké ingrediencie k nemu potrebujete?
Ingrediencie:
maslo na vytretie tortovej formy
200 g obľúbených sušienok
80 g rozpusteného masla
250g čokoládových mini vajíčok alebo zvyškov veľkonočných vajíčok
400 g mäkkého plnotučného tvarohu
150 g práškového cukru
1 ČL pasty z vanilkových strukov
400 g smotany na šľahanie
Mohlo by vás zaujímať: Karamelovo-jablkový cheesecake: Sezónna pochúťka so zázvorovým základom a karamelovou polevou
Postup prípravy:
Tortovú formu hlbokú 20 cm vymastite maslom a vyložte papierom na pečenie. Obľúbené sušienky vyklopte do potravinového vrecka alebo misky kuchynského robota a rozdrvte na jemnú strúhanku.
Zmiešame s rozpusteným maslom, potom vtlačte do základu pripravenej tortovej formy a chlaďte cca 30 minút.
Polovicu čokoládových mini vajíčok nasekáme nahrubo. Plnotučný tvaroh vyšľahajte s práškovým cukrom a pastou z vanilkových strukov, kým sa nespoja pomocou elektrického šľahača.
Čítajte tiež: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Vyčistite šľahače a potom v samostatnej miske vyšľahajte smotanu na šľahanie do tuha. Šľahačku jemne vmiešajte do mäkkej tvarohovej zmesi spolu s nasekanými čokoládovými mini vajíčkami.
Na sušienkový základ naneste lyžicou tvarohovú zmes a potom povrch uhlaďte pomocou paletového noža alebo špachtle. Dajte na noc chladiť.
Pri servírovaní na druhý deň ozdobte ešte ďalšími malými veľkonočnými vajíčkami.
Neprehliadnite: Rebarborovo perníkový cheesecake: Sušienkový základ, tvarohová poleva a pošírovaný ovocný kompót so zázvorom
Dobrú chuť!