Tabbouleh: Šalát, ktorý si každý zamiluje
Zasýti a zároveň dodá telu potrebné vitamíny. No a kombinácia toho, že chutí skvele a pritom je láskavý k figúre, je obzvlášť žiadanou, no nie?
Ingrediencie:
- 120 g bulguru
- 1 lyžička soli
- 1 cibuľa
- 4 paradajky
- 4 baby mrkvy
- 40 g petržlenovej vňate
- 20 g lístkov čerstvej mäty
- šťava z 1/2 citróna
- 4-5 lyžíc olivového oleja
Postup:
Bulgur zalejte 250 ml vriacej vody, osoľte, zakryte pokrievkou a povarte 5 minút. Vypnite a nechajte 15 minút dôjsť domäkka.
Zatiaľ čo sa varí bulgur, paradajky, mrkvu, cibuľu nakrájajte nadrobno. Petržlen aj mätu nasekajte nahrubo. Uvarený bulgur zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou.
Neprehliadnite: To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút
Do ochuteného bulguru dajte paradajky, cibuľu, mrkvu, bylinky a nakoniec dosoľte, dokoreňte podľa chuti. Nechajte desať minút marinovať pri izbovej teplote. Dobrú chuť!