Presunúť na hlavný obsah

Tabbouleh: Šalát, ktorý si každý zamiluje

Recepty

Zasýti a zároveň dodá telu potrebné vitamíny. No a kombinácia toho, že chutí skvele a pritom je láskavý k figúre, je obzvlášť žiadanou, no nie?

Ingrediencie:

  • 120 g bulguru
  • 1 lyžička soli
  • 1 cibuľa
  • 4 paradajky
  • 4 baby mrkvy
  • 40 g petržlenovej vňate
  • 20 g lístkov čerstvej mäty
  • šťava z 1/2 citróna
  • 4-5 lyžíc olivového oleja

Postup:

Bulgur zalejte 250 ml vriacej vody, osoľte, zakryte pokrievkou a povarte 5 minút. Vypnite a nechajte 15 minút dôjsť domäkka.

Zatiaľ čo sa varí bulgur, paradajky, mrkvu, cibuľu nakrájajte nadrobno. Petržlen aj mätu nasekajte nahrubo. Uvarený bulgur zmiešajte s olivovým olejom a citrónovou šťavou.

Neprehliadnite: To najchutnejšie osvieženie: Domáce sorbetové nanuky, na ktorých prípravu potrebujete len 5 minút

Do ochuteného bulguru dajte paradajky, cibuľu, mrkvu, bylinky a nakoniec dosoľte, dokoreňte podľa chuti. Nechajte desať minút marinovať pri izbovej teplote. Dobrú chuť!