Zeleninová caponata: Chuť čerstvých paradajok s ricottou si zamilujete
Tento recept je na pomalé, sychravé večery ako stvorený. Pripravíte ho rýchlo, no získa si vás dokonalou chuťou.
Ingrediencie:
- 250 g ricotty
- 2 papriky
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 biela cibuľa
- 4 špargle
- bazalka
- olivový olej
- hrsť olív
- soľ
- korenie
- čerstvý chlieb
Postup:
Zeleninu nakrájame na kúsky. Pridáme olivový olej, osolíme, okoreníme. Dáme piecť na širokom plechu pri 220 °C na 15 minút. Nakrájame čerstvý chlieb, pokvapkáme ho olivovým olejom a navrstvíme na neho horúcu zeleninu, na ktorú naukladáme nastrúhanú ricottu. Tá sa nám krásne roztečie. Dobrú chuť!
Skúste experimentovať: Recept na vynikajúce domáce bagetky so slnečnicovými alebo ľanovými semienkami