Presunúť na hlavný obsah

Zeleninová caponata: Chuť čerstvých paradajok s ricottou si zamilujete

Recepty

Tento recept je na pomalé, sychravé večery ako stvorený. Pripravíte ho rýchlo, no získa si vás dokonalou chuťou.

Ingrediencie:

  • 250 g ricotty
  • 2 papriky
  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 1 biela cibuľa
  • 4 špargle
  • bazalka
  • olivový olej
  • hrsť olív
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý chlieb

Postup:

Zeleninu nakrájame na kúsky. Pridáme olivový olej, osolíme, okoreníme. Dáme piecť na širokom plechu pri 220 °C na 15 minút. Nakrájame čerstvý chlieb, pokvapkáme ho olivovým olejom a navrstvíme na neho horúcu zeleninu, na ktorú naukladáme nastrúhanú ricottu. Tá sa nám krásne roztečie. Dobrú chuť!

Skúste experimentovať: Recept na vynikajúce domáce bagetky so slnečnicovými alebo ľanovými semienkami