Presunúť na hlavný obsah

Jar na tanieri: Linguine s cukrovým hráškom, čerstvými paradajkami a bazalkou

Recepty

Máme pre vás tip na chutný, rýchly a ľahký obed, ktorý poteší všetky zmysly. Skrátka taká malá jar na tanieri - to presne tieto linguine definuje!

Ingrediencie (pre 2 osoby):

  • 200 g linguine 
  • 150 g cukrového hrášku
  • 200 g čerstvých paradajok
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá bazalka 
  • 1/2 lyžičky sušeného oregána
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu na posypanie

Postup:

Začnite tým, že si pripravíte linguine. Nezabudnite ich variť v dostatočnom množstve osolenej vody, aby boli pekne al dente. Keď sú cestoviny hotové, odstavte ich a odložte si trochu vody z varenia, ktorú použijete na dochutenie omáčky. Kým sa cestoviny varia, pripravte cukrový hrášok. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájaný cesnak. Smažte ho na miernom ohni približne 1-2 minúty, aby sa uvoľnila jeho vôňa.

Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si domácu pizzu podľa talianskeho receptu: Spojenie chrumkavého cesta a paradajok vás dostane

K cesnaku pridajte cukrový hrášok a smažte, kým nezmäkne, ale stále bude chrumkavý. Potom pridajte nakrájané paradajky, počkajte kým pustia šťavu. Ak máte radi silnejšiu chuť, môžete pridať aj sušené oregano. Keď sú paradajky a hrášok hotové, pridajte k nim uvarené linguine. Jemne premiešajte a pridajte trochu vody z varenia cestovín, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorila sa hladká omáčka.

Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte. Na záver pridajte čerstvé lístky bazalky, ktoré pokrmu dodajú sviežosť a vôňu. Pre ešte lepšiu chuť môžete posypať pripravené jedlo strúhaným parmezánom. Podávajte okamžite, ideálne s ďalšími čerstvými lístkami bazalky na ozdobu. Dobrú chuť!