Ravioli z kozieho syra s cibuľou a tymiánom: Bohaté chute a príjemné večerné jedlo, ktoré zasýti
Chcete zapôsobiť skvelým receptom na večeru na svojich najbližších? Potom vyskúšajte tieto po domácky pripravené ravioli s cibuľkou, tymiánom a kozím syrom, ktoré stoja za každú minútu strávenú vo vašej kuchyni.
Tieto po domácky pripravené ravioli s cibuľkou, tymiánom a kozím syrom stoja za každú minútu strávenú v kuchyni.
Ingrediencie:
3 celé vajcia
2 šálky univerzálnej múky
200 g kozieho syra
¼ šálky cibuľového a tymiánového džemu
2 ČL balzamikového octu
2 ČL čerstvého tymiánu
¼ ČL morskej soli
¼ ČL mletého korenia
1 šálka masla
1 PL pikantnejšieho paradajkového pyré
2 vetvičky byliniek ako šalvia alebo rozmarín
na záver štipka mletého čierneho korenia a hrubozrnnej morskej soli
Mohlo by vás zaujímať: Sladké ravioli s medom a syrom: Netradičné spojenie, ktoré musíte ochutnať
Postup prípravy:
Najskôr si pripravíme domáce ravioli. Do stredne veľkej misky dáme múku a vytvoríme v strede jamku. Zľahka rozšľaháme vajcia a pridáme do stredu múky. Pomocou vidličky alebo prstov začneme primiešavať múku do vajíčok smerom od stredu von. Keď sa cesto približne spojí, pomocou rúk vytvarujeme hrubšiu guľu. Položíme guľu na jemne pomúčenú dosku a premiešavame približne 5 minút. Cesto na cestoviny by malo byť hladké a hodvábne. Celé prikryjeme a necháme odstáť aspoň hodinu. Cesto si môžete pripraviť aj vopred a prikryté uchovávať v chladničke.
Čítajte tiež: Šafranové ravioli s krevetami a špargľou - to je jedlo - sexbudič!
Potom si vytiahneme odstáte cesto z chladničky a rozvaľkáme si ho na hrúbku cca 5 cm. Tvarujeme ravioli, ktoré plníme kozím syrom. Vo veľkom hrnci privedieme do varu osolenú vodu, do ktorej následne kladieme pripravené ravioli. Varíme cca 2-3 minúty, kým nevyplávajú ravioli na povrch. Následne scedíme, avšak nepreplachujeme. Môžete preliať olivovým olejom a premiešať, aby sa nezlepili.
Hneď na to si pripravíme omáčku zo všetkých vyššie spomenutých, ostatných ingrediencií. Na strednom ohni roztopíme šálku masla, pozor, aby príliš nezhnedlo. Potom odstavíme a vmiešame vmiešajte cibuľový a tymiánový džem a pridáme aj ostatné ingrediencie a bylinky.
Na ravioli nalejeme omáčku, posypeme nastrúhaným parmezánom, trochou čerstvo mletého korenia a hrubozrnnou morskou soľou.
Neprehliadnite: Videorecept: Chutné ravioli di casa - tento pokus neoľutujete
Dobrú chuť!