Chrumkavé paprikové kuriatko s rajčinami, bazalkou a čili: Toto musíte skúsiť!
Mohlo by sa zdať, že príprava kuracích stehien je stále rovnaká, no verte, že aj toto jedlo je špecifické. Detaily v ňom zohrávajú úlohu.
Suroviny:
8-10 ks kuracích stehien
1 stredne veľká cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
Olivový olej
Hnedý cukor
Bazalka
Oregano
Sladká červená paprika
Čili
Soľ
Odporúčame prečítať si: Tuniakové cestoviny eňo-ňuňo: Tento obed bude jedným z najlepších okamihov dňa, skúšite?
Postup:
Kuracie stehná umyjeme, osolíme a zmiešame červenú papriku s múkou, olivovým olejom a potrieme touto zmesou jednotlivé kúsky. Pridáme aj štipku čili korenia, v ktorom sa skrýva tajomstvo jedinečnej chuti. Medzitým si uvaríme paradajky vo vriacej vode, ošúpeme ich a na olivovom oleji pripravíme zmes, ktorú okoreníme, osolíme a dochutíme cukrom.
V hrnci si potom opečieme na oleji nakrájanú cibuľku a strúčiky cesnaku. Kuracie stehná opečieme na 5-10 minút z každej strany dozlatista. Pridáme paradajkovú zmes, ochutíme nasekanou čerstvou bazalkou, oreganom a kto chce, môže pridať aj na kolieska nakrájané čierne olivy. Zalejeme vývarom a v takejto paradajkovej zmesi kuracie stehná varíme.
Vyskúšajte tiež: Tip na ľahký obed: Špagety s domácim pestom a praženými mandľami
Takéto stehná s omáčkou potom pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov, približne 45 minút až jednu hodinu. Kto chce, môže pridať aj nasekanú petržlenovú vňať. Chrumkavé pikantné kúsky v paradajkách podávame s niečím jednoduchým, ale pokojne to môže byť aj opečená bagetka.
Dobrú chuť!