Vyskúšajte hot dog s červenou repou, jogurtovo-cesnakovým dipom a kôprom
Milovníci amerických hot dogov alebo párkov v rožku potešíme originálnym receptom, ktorý v sebe spája tri silné ingrediencie.
Suroviny:
Rožky
Cesnak
1/2 bieleho jogurtu
1/2 kyslej smotany
1PL plnotučnej horčice
2ČL medu
3ks červenej repy
Čerstvý kôpor
Soľ
Olivový olej
Čierne mleté korenie
Mohlo by vás zaujímať: Najzdravšia potravina sveta - sladké zemiaky: Vyskúšajte z nich tieto chrumkavé hranolky
Postup:
Cviklu (aj so šupkou) uvaríme v hrnci do mäkka. Väčšinou to trvá tak hodinu preto to urobíme v dostatočnom predstihu pred všetkými ďalšími úkonmi. Dĺžka varenia však závisí od veľkosti červenej repy. Potom ju ošúpeme a nakrájame na drobné kocky a pokvapkáme olivovým olejom. Do hrnca so studenou vodou vložíme párky a pozvoľna necháme zohrievať. Keď voda dosiahne požadovanú teplotu (nie úplne teplotu varu), varíme 10 minút. Medzitým si rozkrojíme rožky a zľahka ohrejeme na panvici pre chrumkavejší efekt. Jogurtovo-cesnakový dip si pripravíme veľmi jednoducho. Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, pridáme lyžicu medu, horčicu, prelisovaný cesnak a dochutíme soľou a čiernym korením. Dozdobíme kôprom a potrieme ním rožky. Vložíme párok, pokvapkáme dipom a naukladáme červenú repu a kúsok kôpru.
Náš tip: Tip na dezert: Zhrešte bez výčitiek - banánové palacinky vás dostanú!
Dobrú chuť!