Presunúť na hlavný obsah

Moderná torta, ktorá vás osvieži v letných dňoch: Orieškovo-citrónový základ pohladí vaše chuťové poháriky!

Recepty

Inšpirujte sa jednoduchým a chutným receptom, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Jeho jednoduchá príprava vás prekvapí rovnako ako jeho chuť.

Táto moderná torta je ideálnou voľbou na detskú oslavu či rodinné posedenie na záhrade. Kombinácia Orieškového cesta a citrónového krému si zamilujete na prvé ochutnanie.

Mohlo by vás zaujímať: Najobľúbenejší sladký dezert: Wafle, z ktorých nepriberiete ani gram tuku!

Na prípravu tejto modernej torty budete potrebovať:

Oriešková časť

Lieskové orechy
160g bielka
160g trstinový cukor
Vanilkový krém
160g práškový cukor
30 g mandľového mlieka


Citrónový tvaroh

2 citróny
130 g citrónové pyré
300g Trstinový cukor
2 celé vajcia
2  žĺtky
Lyžička soli
380g maslo

Postup:

Oriešková časť

Zmiešajte vaječné bielka s jednou tretinou trstinového cukru a vanilkového krému. Keď dosiahnete mäkkú konzistenciu, postupne pridajte zvyšný cukor a pokračujte v miešaní, až kým sa všetok cukor nerozpustí. Pridajte pomixovanú zmes z  lieskových orechov, mandľové mlieko, práškový cukor a múku. Spolu to premiešajte tak, aby vznikla hustá zmes. Cesto vložte na vymastený plech, ktorý by nemal byť príliš plytký. Posypte nakrájanými praženými lieskovými orechmi. Pečieme pri teplote peci pri teplote 160 ° C asi 20 minút.

Citrónový tvaroh

Zmiešajte citrónové pyré s kôrou, cukrom, vajcami, vaječnými žĺtkami a soľou v hrnci nad teplom. Dôrazne miešajte, až kým zmes neodstanete do varu. Varíte presne jednu minútu. Pridajte pomaly nasekané narezané maslo a pokračujte v šľahaní. Keď je všetko maslo vložené, uložte ho do chladničky, kým ho nebudete potrebovať.

Prečítajte si: Muffiny z lieskových orieškov s čokoládovou polevou: Chutia vynikajúco!

Záver:

Na záver polejte orieškové cesto s citrónovým tvarohom a modernú tortu podávajte s posypanými lieskovými orieškami či mandľami.

Prajeme dobrú chuť!