Jesenný šalát s kačacími prsiami a gaštanmi
Pozmeňte tradičné kačacie hody a vymeňte knedle za zdravý šalát s kačkou, gaštanmi a brusnicami.
Neprehliadnite: Vyskúšajte jesenný coctail: Margerita so štipkou škorice a chilli si vás získa svojou vyváženou chuťou
Na prípravu potrebujete
- Mix rôzneho listového šalátu (rukola, špenát, poľný šalát, ľadový šalát)
- 2 ks kačacích pŕs s kožou
- 100 g uvarených alebo upečených gaštanov
- 120 g mäkkého kozieho syra s bielou plesňou
- 4 čerstvé figy
- hrsť sušených brusníc
- 1 čajová lyžička medu
Na zálievku potrebujete
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička medu
- 1 čajová lyžička francúzskej horčice
- Soľ
- Niečo extra: opečená bageta na podávanie
Neprehliadnite: Kuskus s dvoma druhmi tekvíc a granátovým jablkom: Recept, ktorý osvieži vaše chute
Postup prípravy
- Kačacie prsia položte kožou dolu na rozohriatu suchú panvicu. Osoľte a pečte na miernom ohni asi 5 minút z jednej strany a 3 minúty z druhej. Preložte na tanier a nechajte mäso chvíľu odležať.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložte rozštvrtené figy a pokvapkajte ich medom.
- Figy vložte do trúby na 180°C a pečte asi 5 minút, kým neskaramelizujú.
- Medzitým si vo veľkej mise zmiešajte mix obľúbených šalátových listov, nakrájaných na menšie kúsky.
- Do misy primiešajte gaštany, sušené brusnice, nakrájaný kozí syr.
- Do šalátu vlejte zálievku, ktorú vytvoríte zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
- Do šalátu pridajte na kúsky nakrájané kačacie prsia, opečené figy a ešte raz premiešajte.
- Podávajte s opečenou bagetou.
Extra tip: V šaláte môžete zužitkovať akékoľvek pečené mäso z predchádzajúceho dňa.
Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Mexická pochúťka si získa každého: Navarte tacos s mletým hovädzím mäsom a budete za hviezdu