Presunúť na hlavný obsah

Jesenný šalát s kačacími prsiami a gaštanmi

Recepty

Pozmeňte tradičné kačacie hody a vymeňte knedle za zdravý šalát s kačkou, gaštanmi a brusnicami.

Neprehliadnite: Vyskúšajte jesenný coctail: Margerita so štipkou škorice a chilli si vás získa svojou vyváženou chuťou

Na prípravu potrebujete

  • Mix rôzneho listového šalátu (rukola, špenát, poľný šalát, ľadový šalát)
  • 2 ks kačacích pŕs s kožou
  • 100 g uvarených alebo upečených gaštanov
  • 120 g mäkkého kozieho syra s bielou plesňou
  • 4 čerstvé figy
  • hrsť sušených brusníc
  • 1 čajová lyžička medu

Na zálievku potrebujete

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 čajová lyžička medu
  • 1 čajová lyžička francúzskej horčice
  • Soľ
  • Niečo extra: opečená bageta na podávanie

Neprehliadnite: Kuskus s dvoma druhmi tekvíc a granátovým jablkom: Recept, ktorý osvieži vaše chute

Postup prípravy

  1. Kačacie prsia položte kožou dolu na rozohriatu suchú panvicu. Osoľte a pečte na miernom ohni asi 5 minút z jednej strany a 3 minúty z druhej. Preložte na tanier a nechajte mäso chvíľu odležať.
  2. Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložte rozštvrtené figy a pokvapkajte ich medom.
  3. Figy vložte do trúby na 180°C a pečte asi 5 minút, kým neskaramelizujú.
  4. Medzitým si vo veľkej mise zmiešajte mix obľúbených šalátových listov, nakrájaných na menšie kúsky.
  5. Do misy primiešajte gaštany, sušené brusnice, nakrájaný kozí syr.
  6. Do šalátu vlejte zálievku, ktorú vytvoríte zmiešaním všetkých uvedených ingrediencií.
  7. Do šalátu pridajte na kúsky nakrájané kačacie prsia, opečené figy a ešte raz premiešajte.
  8. Podávajte s opečenou bagetou.

Extra tip: V šaláte môžete zužitkovať akékoľvek pečené mäso z predchádzajúceho dňa.

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Mexická pochúťka si získa každého: Navarte tacos s mletým hovädzím mäsom a budete za hviezdu