Trendy torty slovenských cukrárok, ktoré si zamilujete nielen na prvý pohľad, ale aj sústo
Známe cukrárky premenili pečenie na vyšší level. Ich torty sú skutočné umelecké diela a rúcajú predstavy o konveciách v tejto oblasti. Veľkým hitom sú čierne torty, či tie zdobené zlatom a exotickým ovocím.
Príprava nádhernej narodeninovej oslavy alebo párty, sa jednoducho bez dobrej torty nezaobíde. To vieme všetky. A vo chvíli, keď pečenie nie je našou silnou stránkou, hľadáme záchranu inde. Alebo aj v prípade ak nestíhame. Ešte že existujú ženy, ktoré nám dokážu splniť akýkoľvek sladký sen. Ich tortičky chutia ako malý kusok neba a vyzerajú dokonale.
Kolachella
Pečenie je jej forma realizácie a zároveň aj meditácie. Ak si potrpíte na kvalitu surovín, chcete si síce zamaškrtiť, no bez pridaných konzervantov a milujete minimalistický dizajn, u sympatickej Renáty Hečkovej, alias Kolachelly si prídete na svoje.
Používa maslo z bio farmy, vajcia výhradne z voľného výbehu, čokoládu z Belgicka, sezónne ovocie zo záhrady alebo od známych, ktorí majú ovocné farmy. Jej torty, ktoré sú skôr malými umeleckými dielami, sú najčastejšie zdobené ovocím, jedlým zlatom, či kvetmi. Na marcipán v tomto prípade zabudnite.
Chuť a vášeň pre pečenie sú podľa nej veľmi dôležité nástroje pre dosiahnutie úspechu a zrejme aj preto sa jej tak darí. Dokonca má klientov, pre ktorých sa už stala akousi dvornou cukrárkou a potom čo ochutnali jej sladké pokušenie, bola to doslova láska na prvé sústo.
Čo sa týka trendov v cukrárčine aj tie sa samozrejme z roka na rok menia. Kým pred časom bola mimoriadne obľúbená Pavlova a ružová Ruby ganážová torta, dnes je horúcim favoritom čierna ganážová torta. A dokonca si ju vyberajú aj nevesty na svadby.
Pozrite si tiež: Najnovšie česko-slovenské filmy, na ktoré sa môžete tešiť v 2020: Tento rok bude bohatý na domácu tvorbu
Wera cakes
Pokiaľ milujete svet snov a fantázie, pri týchto sladkých výtvoroch si prídete na svoje. Tortičky od cukrárky Wery Diviakovej Galovičovej, sú ako vystrihnuté z rozprávkových knižiek. Pri pohľade na ne, totiž aj začnete veriť na zázraky.
V jej portfóliu nájdete všetky typy tort, od svadobných, krstinových, narodeninových, či firemných, cez drobné koláčiky a dezerty, ale jej srdcovkou sú najmä torty svadobné a narodeninové s modeláciami. Práve spomínané postavičky, sú mnohokrát maximálne realistické a ich výroba zaberie obľúbenej cukrárke často až 7-8 hodín. A to ak by človek nerobil s láskou, nefungovalo by to.
Nielen však vizuál, ale aj samotná chuť sú pre Weru podstatné."Zakladám si najmä na kvalite použitých surovín a originalite pri tvorení. Pečiem len z takých surovín, ktoré by som dala jesť mojim deťom a tak ako by som nikdy nešetrila na kvalite surovín pre nás, tak ani pre iných a to je potom na tej chuti cítiť. Takže v mojich tortách a koláčikoch nájdete len kvalitné čokolády, ovocie, mascarpone a iné dobroty a to je pre mňa to hlavné - aby torta chutila."
"No a tou povestnou čerešničkou je, keď je torta pekná a originálna. Vždy sa snažím, aby každý mal svoju jedinečnú tortu, nerada tvorím podľa presných predlôh, práve naopak, pri tvorení milujem práve tú voľnosť a kreativitu, ktorú dostávam a to ma posúva a motivuje tvoriť ďalej a neustále sa snažiť zlepšovať."
Neprehliadnite: Tbilisi je mesto bohaté na architektúru i gastronómiu: Východná Európa sa stáva novým objavom pre turistov
Lulus bakery
Táto mladá podnikateľka a cukrárka v jednej osobe, je jasným dôkazom toho, že sny sa môžu plniť. Teda ak vám nechýba chtíč, odhodlanie, rozvaha a zodpovednosť. Lucia Gažová sa rozhodla vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a v skutočne mladom veku rozbehnúť vlastný biznis. Z úspešnej modelky s rozbehnutou kariérou, sa tak stala skvelá cukrárka.
Jej pečenie je hotovou alchýmiou. Torty sú zdobené makarónkami, ovocím, bonbónmi, orechmi, čokoládou, či kvetmi. No nielen torty, ale aj cupcaky alebo makrónky, ktoré pripravuje si jednoznačne zamilujte. Lucia si veľmi potrpí na kvalitu surovín. "Pracujeme len s pravým maslom, margarín do koláčov predsa nepatrí, rovnako sa u nás nenájdu umelé príchute, či kupované arómy a dochucovadlá. Všetko si robíme vlastné. Pečieme len to, čo nás baví.
Navyše fakt, že ku každej jednej objednávke pristupuje s láskou, je zdá sa kľúčom k úspechu.”Neviem, či existuje nejaký recept na úspech, ale asi ísť si za tým, čo človek naozaj chce, snažiť sa, aj keď niekedy tomu treba obetovať svoj voľný čas, možno aj iné veci.”