Lucia vyrába jedinečné sladké dobroty. Nuky do ruky si ľudia okamžite zamilovali
Koláčikov ste za svoj život zrejme ochutnali viac než dosť. No počuli ste už o dobrotách, ktoré nielenže vyzerajú chutne, ale zároveň rozkošne? Aj také sú koláče, ktoré vyrába Lucia. Ako sa k tomu vlastne dostala?
Ako by ste sa čitateľom predstavili a opísali svoj produkt?
Máme radi pekné, kreatívne veci a pri produktoch si potrpíme na kvalitu. Tak vznikli Nuky - vizuálne pekné, kreatívne koláčiky, iba z tých najkvalitnejších surovín. Či už na oslavu narodenín, na svadbu, alebo len tak - ako sladký darček. Nuky potešia každé oko, ale aj brucho.
Ak sa nemýlim, vy ste vyštudovali marketing... ako ste sa teda dostali k pečeniu?
Vyštudovala som síce marketing, ale nikdy som sa mu naplno nevenovala. Varím od detstva, neskôr sa k tomu pridali aj torty a koláče. Veľmi ma to chytilo a už ma to nepustilo. Môj otec s bratom ma nahovorili na cukrársky kurz, aby som mohla piecť oficiálne a odvtedy sa venujem cateringom, tortám a koláčom aj v rámci vlastného biznisu.
Prečítajte si: Slovenka Andrea prerušila štúdium kvôli tomu, aby mohla piecť: Ako sa jej zo záľuby podarilo spraviť biznis?
A ten vlastný biznis ste napokon aj založili...
Áno. Spočiatku s kamarátkou. Chceli sme spolu otvoriť kaviareň, no nepodarilo sa nám nájsť priestor. Rozmýšľali sme, čo iné by sme mohli robiť. A tak vznikli Nuky, zo dňa na deň. Vyskúšali sme predať prvé valentínske krabičky. Hneď sa vypredali a my sme tak vedeli, že náš biznis má potenciál.
Tým, že ste nenašli vhodný priestor, ste sa vlastne stretli s negatívom, respektíve možno nevýhodou podnikania, kedy všetko robíte na vlastnú päsť. Mali ste nejaké momenty, kedy ste rozmýšľalali, že s tým seknete?
Samozrejme. V slabej chvíľke mi niekedy napadne, že by som sa chcela zamestnať a mať aspoň trochu istotu. Je to však väčšinou veľmi krátke - zopár sekúnd a hneď na to zabudnem. Keď vidím výsledok svojej práce, spokojného zákazníka a napríklad fotky, ako sa ľudia na oslavách a svadbách tešili, tak viem, že robím správnu vec a to ma napĺňa. Je to obrovská motivácia.
Čo v takýchto momentoch robiť?
Treba mať odhodlanie a ísť si za svojím, nech to stojí, čo to stojí. Je nepochybne potrebná aj dávka trpezlivosti a istej bojovnosti proti možným prekážkam. Pokiaľ je človek presvedčený o tom, čo chce robiť, netreba to vzdať hneď pri prvom páde.
Momentálne fungujete na objednávky... rozmýšľali ste aj o kamennej predajni?
Rozmýšľala som o tom, ale zatiaľ ju v pláne nemám. Novinkou však je, že Nuky je možné nájsť už aj v kaviarňach, kam ich dodávame. O tom, v akej prevádzke sa momentálne nachádzajú, informujeme prostredníctvom sociálnych sietí. Čiže áno, zatiaľ stále fungujeme no objednávky.
Neprehliadnite: Trendy torty slovenských cukrárok, ktoré si zamilujete nielen na prvý pohľad, ale aj sústo
Niekto by si myslel, že práca doma je splneným snom...
Je to v skutočnosti taký kolotoč - nákup, pečenie, zdobenie a odovzdanie zákazníkovi. Niekto by si naozaj mohol myslieť, že keď sa mi nechce, tak si jednoducho spravím deň voľna. Nie je to tak a to najmä kvôli tomu, že neviem povedať nie. Keď si niekto objedná Nuky na poslednú chvíľu a viem, že sú určené napríklad pre dieťa na oslavu, pokiaľ je možné, vyberiem plech a ihneď sa pustím do pečenia.
Som taktiež veľmi rada, že Nuky už majú aj svoju „stálu klientelu“, ľudia mi dôverujú - objednávajú aj pravidelne. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ale dúfam, že budem môcť piecť a kreatívne pracovať ešte dlho. Či už na objednávky alebo vo svojej vlastnej pekárni.