Jednoduchý recept, ktorý si zamilujete. Pripravte si plnené zemiaky
Zemiaky sa dajú pripraviť na tisíce spôsobov. Skúsili ste si ich však niekedy naplniť bryndzou?
Potrebujete:
- 8ks väčších zemiakov
- 80g bryndze
- 100g strúhaného syra
- 4 paradajky
- 1ks jarnej cibuľky
- soľ a mleté čierne korenie
Prečítajte si: Pripravte si jeden z najslávnejších receptov sveta. Už ste jedli ratatouille?
Postup:
Zemiaky nechávame v šupke, poriadne umyjeme a rozložíme ich na plech. Polejeme ich trochou vody a na 180 stupňoch pečieme približne 60 minút. Upečené zemiaky rozpolíme, dávame však pozor, aby spodok ostal pevný.
S malou lyžičkou urobíme do zemiakov dieru. Následne si nakrájame jarnú cibuľku a paradajky na čo najmenšie kúsky a zmiešame ich v menšej mise. Následne k nim pridáme bryndzu a podľa chutí osolíme a okoreníme - soli však dávame minimum, nakoľko je bryndza dostatočne slaná. Touto zmesou napĺnime zemiay a dáme opäť do rúry na približne 10 minút. Po upečení rúru stiahneme na 150 stupňov, zemiaky posypeme syrom a necháme dopiecť do chrumkava. Dobrú chuť!