Petite Crêperie pre všetkých: Najlepšie palacinkárne, ktoré musíte navštíviť
Prím pri nic vedie nielen chuť, ale aj foodstyling. Pozrite sa spolu s nami na palacinkárne, ktoré rozhodne stoja za hriech. Tu si užijete skutočné chuťové variácie s pridanou hodnotou.
Pán Cakes, Bratislava
Pán Cakes je v Bratislave už hotovou palacinkovou legendou. Od roku 2015 sa u nich pripravujú tenučké, jemné palacinky všetkých možných variácií a chutí. Môžete si dopriať sladké, slané, či pikantné. No myslia aj na ľudí s intoleranciami, ktorých dnes rozhodne nie je málo. Takže pokiaľ patríte do tejto kategórie a nesedí vám mlieko, či lepok, tu si môžete dať takúto sladkú bodku bez problémov.
Prečítajte si: Na slovenskú módnu scénu priniesla nový kúsok. Nina začala vyrábať nadčasové kimoná ešte počas materskej dovolenky
Palacinky robia aj z ryžovo-pohankového cesta s bezlaktózovým mliekom. Určite odporúčame skúsiť sladko slaný karamel, či kávovú s mascarpone. Milovníci slaného si prídu na svoje pri hermelínovej s medovou horčicou. No a krásny styling jedla je tu úplnou samozrejmosťou.
Mak palacinkáreň, Trenčín
Pokiaľ zavítate do Trenčína, Mak palacinkáreň je adresa, ktorú si treba pripísať na zoznam toho, kde sa máte zastaviť. Palacinky pripravujú podľa vlastnej receptúry, ktorá sľubuje ľahučké, krehké a chuťovo zážitkové cesto. No nezostáva to len pri sľuboch, ale ich palacinky, také naozaj sú.
Vidieť, že toto miesto vedú ľudia, pre ktorých je práca vášňou a nie povinnosťou. Ochutnajte ich banánovú klasiku s pravou čokoládou a šľahačkou, či rukolovo paradajkovú s mozzrarellou. Naozaj skvelé!
Petite Crêperie, Bratislava
Keď patríte medzi milovníkov street foodu, tu ste správne. Za Petite Crêperie v Bratislave, stojí študentka Veronika, ktorá sa týmto konceptom inšpirovala počas svojho štúdia v Paríži. Tu totiž palacinkárne nájdete naozaj na každom rohu. A u nás presne niečo takéto chýbalo. Jej pouličné palacinky sú spojením malej palacinkárne, ktorá podáva veľké palacinky priamo na ulici.
Neprehliadnite: Jej korunku si objednala samotná Kardashianka. Slovenka Anička vyrába originálne šperky
V ponuke majú sladkú klasiku, ale aj netradičné slané variácie, či tie z pohánkové cesta. Servírovanie je tiež špecifické, keďže sa palacinky podávajú v tvare kornúta - presne tak ako si ich môžete vychutnať aj v Paríži. Rozhodne skúste kombináciu tvaroh, marhuľový džem a lemon curd, či kozí syr s jarnou cibuľkou!