Presunúť na hlavný obsah

Svieža špenátová polievka s bazalkou: Vždy chutí inak, no zachováva si výnimočnosť

Recepty

Hovorí sa, že nie je nič lepšie ako začať deň polievkou. Aj keď u nás to nie je veľmi zaužívané, čo tak to skúsiť? Táto polievka je však ideálna voľba aj na večeru. Zasýti a dodá vám všetky potrebné živiny.

INGREDIENCIE

  • 7 šálok kuracieho vývaru
  • 12 šálok čerstvého špenátu
  • 4 šálky čerstvej bazalky
  • 6 jarných cibuliek 
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 čajové lyžičky jemnej morskej soli
  • Kôra a šťava z 1 citróna
  • 1/4 šálky kefíru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvé mleté ​​​​čierne korenie 

Neprehliadnite: Skvelá jesenná pochúťka: Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi a opečenými semienkami vás zahreje

POSTUP

Vo veľkom hrnci zohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte cibuľku, soľ a opekajte do zlatista asi 4 minúty. Vložte cesnak a pokračujte ďalšie 2 minúty. Zalejte kuracím vývarom a priveďte do mierneho varu. Následne primiešajte špenát, nakoniec bazalku a kvapku citrónovej šťavy.

Čítajte tiež: Tip na chutný jesenný obed: Pečené kúsky z tekvice so šalátom

Chvíľku poduste a vymixujte. Pred servírovaním dozdobte kefírom, čiernym korením, čerstvou bazalkou a pokvapkajte citrónom. Dobrú chuť!