Svieža špenátová polievka s bazalkou: Vždy chutí inak, no zachováva si výnimočnosť
Hovorí sa, že nie je nič lepšie ako začať deň polievkou. Aj keď u nás to nie je veľmi zaužívané, čo tak to skúsiť? Táto polievka je však ideálna voľba aj na večeru. Zasýti a dodá vám všetky potrebné živiny.
INGREDIENCIE
- 7 šálok kuracieho vývaru
- 12 šálok čerstvého špenátu
- 4 šálky čerstvej bazalky
- 6 jarných cibuliek
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 čajové lyžičky jemnej morskej soli
- Kôra a šťava z 1 citróna
- 1/4 šálky kefíru
- 2 lyžice olivového oleja
- Čerstvé mleté čierne korenie
Neprehliadnite: Skvelá jesenná pochúťka: Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi a opečenými semienkami vás zahreje
POSTUP
Vo veľkom hrnci zohrejte 2 lyžice olivového oleja. Pridajte cibuľku, soľ a opekajte do zlatista asi 4 minúty. Vložte cesnak a pokračujte ďalšie 2 minúty. Zalejte kuracím vývarom a priveďte do mierneho varu. Následne primiešajte špenát, nakoniec bazalku a kvapku citrónovej šťavy.
Čítajte tiež: Tip na chutný jesenný obed: Pečené kúsky z tekvice so šalátom
Chvíľku poduste a vymixujte. Pred servírovaním dozdobte kefírom, čiernym korením, čerstvou bazalkou a pokvapkajte citrónom. Dobrú chuť!