Zemiakové pirohy s bryndzou a píniovými orieškami: Jesenná klasika v novom šate
Zemiakové pirohy sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Čo si ich však pripaviť tak trochu netradične? Potešia nielen skvelou chuťou, ale aj samotným vizuálom.
Ingrediencie:
- 600 g zemiakov
- 300 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 400 g bryndze
- 150 g červenej cibule
- 200 g pochúťkovej kyslej smotany
- 80 g píniových orieškov
- 15 g pažítky
- 50 g slaniny
- soľ
- korenie
Postup:
Najskôr si uveríme zemiaky v šupke, ktoré necháme vychladnúť a následne najemno nastrúhame. Zmiešame ich s múkou, vajíčkami, posolíme a vypracujeme cesto. To vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Pomocou formičky vykrojíme kruh. V miske si pripravíme náplň z čerstvej bryndze, smotany, píniových orieškov, pažítky a restovanej červenej cibule.
Mohlo by vás zaujímať: Letná smotanová torta so sezónnym ovocím: Dezert, ktorý nikdy nesklame
Tým naplníme jednotlivé pirohy, preložíme ich na polovicu a pozatláčame vidličkou. Pirohy varíme v osolenej vode cca 3 min. Po uvarení na ne pridáme trošku masla. Na panvici orestujeme slaninku, ktorou pirohy dozdobíme. Podľa chuti pridáme ešte pažítku a korenie.
Neprehliadnite: Domáci čerešňový cramble so škoricou a tvarohom: Sezónna pochúťka starých materí