Presunúť na hlavný obsah

Zemiakové pirohy s bryndzou a píniovými orieškami: Jesenná klasika v novom šate

Recepty

Zemiakové pirohy sú klasikou, ktorá nikdy nesklame. Čo si ich však pripaviť tak trochu netradične? Potešia nielen skvelou chuťou, ale aj samotným vizuálom.

Ingrediencie:

  • 600 g zemiakov
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 400 g bryndze
  • 150 g červenej cibule
  • 200 g pochúťkovej kyslej smotany
  • 80 g píniových orieškov
  • 15 g pažítky
  • 50 g slaniny
  • soľ
  • korenie

Postup:

Najskôr si uveríme zemiaky v šupke, ktoré necháme vychladnúť a následne najemno nastrúhame. Zmiešame ich s múkou, vajíčkami, posolíme a vypracujeme cesto. To vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Pomocou formičky vykrojíme kruh. V miske si pripravíme náplň z čerstvej bryndze, smotany, píniových orieškov, pažítky a restovanej červenej cibule.

Mohlo by vás zaujímať: Letná smotanová torta so sezónnym ovocím: Dezert, ktorý nikdy nesklame

Tým naplníme jednotlivé pirohy, preložíme ich na polovicu a pozatláčame vidličkou. Pirohy varíme v osolenej vode cca 3 min. Po uvarení na ne pridáme trošku masla. Na panvici orestujeme slaninku, ktorou pirohy dozdobíme. Podľa chuti pridáme ešte pažítku a korenie.

Neprehliadnite: Domáci čerešňový cramble so škoricou a tvarohom: Sezónna pochúťka starých materí