Presunúť na hlavný obsah

Tagliatelle s morskými plodmi a cesnakovo-maslovou omáčkou: Obed, ktorý nesklame

Recepty

Keď patríte medzi milovníkov cestovín a morských plodov, toto jedlo sa stane vašim favoritom. Pritom príprava je nenáročná a nezaberie vám ani veľa času.

Na 2 porcie budete potrebovať: 

  • 500 g tagliatelle zo semolinovej múky
  • 300 g mix morských plodov (krevety, kalamáre, mušle)
  • 1 šalotka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • 120 g masla
  • čierne korenie
  • soľ
  • citrón

Postup:

Uvarte cestoviny s jednou lyžicou soli a olivovým olejom. Medzitým si nakrájajte šalotku na malé kúsky, rovnako aj cesnak. Opražte do zlatista so 60 g masla a s troškou olivového oleja. Následne pridajte morské plody, pokvapkajte citrónom. Zalejte pár lyžicami vody z cestovín. Keď sú tagliatelle al dente, vyberte ich pomocou klieští a vkladajte do omáčky.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka

Chvíľočku ešte povarte, odstavte z ohňa a pridajte zvyšok masla. Dobre premiešajte a až teraz ochuťte soľou a čiernym korením. Na záver ešte pokvapkajte olivovým olejom. Podľa chuti môžete posypať parmezánom. Dobrú chuť!

Čítajte tiež: Falošné tiramisu len z troch jednoduchých ingrediencií: Ideálny dezert, ak chcete potešiť svojich hostí