Tagliatelle s morskými plodmi a cesnakovo-maslovou omáčkou: Obed, ktorý nesklame
Keď patríte medzi milovníkov cestovín a morských plodov, toto jedlo sa stane vašim favoritom. Pritom príprava je nenáročná a nezaberie vám ani veľa času.
Na 2 porcie budete potrebovať:
- 500 g tagliatelle zo semolinovej múky
- 300 g mix morských plodov (krevety, kalamáre, mušle)
- 1 šalotka
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 120 g masla
- čierne korenie
- soľ
- citrón
Postup:
Uvarte cestoviny s jednou lyžicou soli a olivovým olejom. Medzitým si nakrájajte šalotku na malé kúsky, rovnako aj cesnak. Opražte do zlatista so 60 g masla a s troškou olivového oleja. Následne pridajte morské plody, pokvapkajte citrónom. Zalejte pár lyžicami vody z cestovín. Keď sú tagliatelle al dente, vyberte ich pomocou klieští a vkladajte do omáčky.
Mohlo by vás zaujímať: Jednoduchý a rýchly krémeš, ktorý si zamilujete: Stačí vám lístkové cesto, vanilkový puding a šľahačka
Chvíľočku ešte povarte, odstavte z ohňa a pridajte zvyšok masla. Dobre premiešajte a až teraz ochuťte soľou a čiernym korením. Na záver ešte pokvapkajte olivovým olejom. Podľa chuti môžete posypať parmezánom. Dobrú chuť!
Čítajte tiež: Falošné tiramisu len z troch jednoduchých ingrediencií: Ideálny dezert, ak chcete potešiť svojich hostí