Presunúť na hlavný obsah

Domáce langoše ako od babičky: Chutný obed so závanom detstva

Recepty

Skúste si doma pripraviť klasické langoše ako od babičky. Sú jemné, chutné a ich príprava vôbec nie je taká náročná ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Ingrediencie na 12 langošov: 

  • 1 kg hladká múka
  • 40 g droždie
  • 500 ml plnotučné mlieko (200 ml pôjde do kvásku)
  • 2 čl kryštáľového cukru
  • 1čl soli
  • 1 celé vajce
  • 200 g kyslej smotany
  • olej na vyprážanie

Na dochutenie: kyslá smotana, cesnak, kečup, syr

Postup: 

Do 200 ml zohriateho mlieka dáme cukor a rozdrobíme droždie. Necháme si vzísť kvások. Trvá to asi desať minút. Následne zmiešame všetky suroviny, teda múku, vajce, smotanu, soľ, kvások a na záver pridáme zvyšné mlieko. 

Mohlo by vás zaujímať: Máte radi ovsenú kašu na raňajky? Vyskúšajte túto zlatú, ktorá je plná protizápalových ingrediencií

Cesto necháme vykysnúť aspoň hodinku, aby zdvojnásobilo svoj objem. Potom z neho tvarujeme malé  bochníky, z ktorých si rukami vyrobíme langoše. Zohrejeme olej a vyprážame do zlatista. Hotové langoše potrieme roztlačeným cesnakom. Môžeme potrieť kečupom, smotanou a pridať syr. Ak chcete výnimočnejšiu verziu použite parmezán. Dobrú chuť!