Presunúť na hlavný obsah

Pošírované vajcia s údeným lososom a malým prekvapením v strede: Raňajky, ktoré zasýtia a nabijú energiou

Recepty

Vajcia plné živín obohatené o omega-tri-mastné kyseliny a ďalšie ingrediencie, sú presne tými raňajkami, ktoré si môžete dopriať pokojne aj každý deň. Čo poviete, vyskúšate práve tento recept na pošírované vajcia s údeným lososom?

Na jednu porciu potrebujete: 

1 PL repkového oleja

140 g bielej kapusty nakrájanej nadrobno

2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno

300 g celých nových zemiakov

1 PL nasekanej pažítky

2 stredne veľké vajcia izbovej teploty

75 g údeného lososa

Mohlo by vás zaujímať: Tatarák z údeného lososa so šalotkou: Ľahká večera, ktorú zvládnete do 5 minút

Postup prípravy: 

Zemiaky uvaríme v hrnci s vriacou vodou do mäkka, potom scedíme.

Repkový olej rozohrejeme na panvici alebo vo woku. Jarnú cibuľku spolu s bielou kapustou podusíme na ňom niekoľko minút. 

Medzitým si nakrájame a roztlačíme zemiaky nahrubo, potom pridáme na panvicu alebo do woku spolu s pažítkou. Varíme 4 až 5 minút, otočíme  a varíme ďalej. 

Čítajte tiež: Talianske bruschetty so sušenými paradajkami a pecorinom: Ľahká letná večera, ktorá poteší všetky zmysly

Potom privedieme malú panvicu s vodou do varu a znížime teplotu, aby sa len dusila. Vajcia rozbijeme na panvici a dusíme asi 3 minúty, kým sa bielka neuvaria a žĺtok ešte len nezačne tuhnúť. Vyberieme dierovanou lyžicou a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.

Pri servírovaní začnite pošírovanými vajciami s kapustou a zemiakmi a na vrch položte údeného lososa. Dochuťte soľou alebo mletým čiernym korením či inými obľúbenými koreninami. 

Neprehliadnite: Vegetariánske tortilly s avokádom a jarnou cibuľkou si zamilujú aj milovníci mäsa

Dobrú chuť!