Pošírované vajcia s údeným lososom a malým prekvapením v strede: Raňajky, ktoré zasýtia a nabijú energiou
Vajcia plné živín obohatené o omega-tri-mastné kyseliny a ďalšie ingrediencie, sú presne tými raňajkami, ktoré si môžete dopriať pokojne aj každý deň. Čo poviete, vyskúšate práve tento recept na pošírované vajcia s údeným lososom?
Na jednu porciu potrebujete:
1 PL repkového oleja
140 g bielej kapusty nakrájanej nadrobno
2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
300 g celých nových zemiakov
1 PL nasekanej pažítky
2 stredne veľké vajcia izbovej teploty
75 g údeného lososa
Mohlo by vás zaujímať: Tatarák z údeného lososa so šalotkou: Ľahká večera, ktorú zvládnete do 5 minút
Postup prípravy:
Zemiaky uvaríme v hrnci s vriacou vodou do mäkka, potom scedíme.
Repkový olej rozohrejeme na panvici alebo vo woku. Jarnú cibuľku spolu s bielou kapustou podusíme na ňom niekoľko minút.
Medzitým si nakrájame a roztlačíme zemiaky nahrubo, potom pridáme na panvicu alebo do woku spolu s pažítkou. Varíme 4 až 5 minút, otočíme a varíme ďalej.
Čítajte tiež: Talianske bruschetty so sušenými paradajkami a pecorinom: Ľahká letná večera, ktorá poteší všetky zmysly
Potom privedieme malú panvicu s vodou do varu a znížime teplotu, aby sa len dusila. Vajcia rozbijeme na panvici a dusíme asi 3 minúty, kým sa bielka neuvaria a žĺtok ešte len nezačne tuhnúť. Vyberieme dierovanou lyžicou a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri.
Pri servírovaní začnite pošírovanými vajciami s kapustou a zemiakmi a na vrch položte údeného lososa. Dochuťte soľou alebo mletým čiernym korením či inými obľúbenými koreninami.
Neprehliadnite: Vegetariánske tortilly s avokádom a jarnou cibuľkou si zamilujú aj milovníci mäsa
Dobrú chuť!