Jednoduchý nepečený karamelový dezert snov: Dezert, ktorý v sebe spája vyváženosť slanej a sladkej chute
Tento jednoduchý dezert vám skutočne pošteklí chuťové poháriky. Slaná chuť dokonale vyvážená s stou sladkou chuťou karamelu. Skvelý dezert, ktorý si môžete pripraviť aj vopred, aby bol dokonal vychladený a ešte lahodnejší.
Ingrediencie:
400 g nahrubo nasekaných sušienok Arnott’s Granita alebo iných obľúbených maslových sušienok
175 g roztopeného masla plus 125 g nasekaného naviac pri izbovej teplote
250 g tvarohu
150 g (1 šálka) zmesi práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
300 ml hustej smotany na šľahanie vyšľahanej do tuha
170 g (1/2 šálky) karamelu
3 ČL morskej soli
Mohlo by vás zaujímať: Muffiny so slaným karamelom a kúskami bielej čokolády
Postup prípravy:
Zapekaciu keramickú alebo sklenenú misu či klasický pekáč rozmerov cca 20x26 cm a hlboký aspoň 5 cm vymastite a vyložte papierom na pečenie, tak aby prečnieval nad okraj.
Vložte sušienky do kuchynského robota a rozmixujte na hrubú strúhanku. Pridajte rozpustené maslo a spracujte, kým sa zmes nespojí.
Dve tretiny zmesi preneste na pripravený pekáč alebo misu s papierom na pečenie. Použite pohár s plochým dnom na rovnomerné natlačenie zmesi na základňu. Vložte do chladničky na 30 minút stuhnúť. Zvyšnú strúhankovú zmes preložte do menšej misky. Prikryte a odstavte pri izbovej teplote.
Čítajte tiež: Francúzske Crème brûlée podľa tradičného receptu: Stačia vám 4 suroviny a lahodný dezert vykúzlite na počkanie
Pomocou mixéra vyšľahajte tvaroh, extra maslo naviac, práškový cukor a vanilku vo veľkej mise, kým nebude zmes krémová.
Vyšľahanú šľahačku vmiešajte do tvarohovej zmesi. Lyžičkou nalejte polovicu na sušienkový základ. Navrch dajte karamel a jemne ho akoby vpite do tejto krémovej zmesi špachtľou. Povrch posypte soľou a prikryte druhou polovicou tvarohovej zmesi.
Posypte zvyšnými odloženými sušienkami. Vložte do chladničky na 4 hodiny alebo až cez noc, aby dezert stuhol.
Servírovať môžete v podobe trojuholníkov alebo aj kociek.
Neprehliadnite: Vianočný karamelovo-orechový recept: Nepečené oblátkové rezy známe ako grilážky
Dobrú chuť!