Presunúť na hlavný obsah

Vianočný karamelovo-orechový recept: Nepečené oblátkové rezy známe ako grilážky

Recepty

Ďalšia skvelá vianočná karamelovo-orechová inšpirácia, na ktorú nedáte dopustiť. Na grilážkach ako ich ľudovo nazývame si pochutí nielen počas vianočných sviatkov celá rodina.

Potrebujete: 

jedno balenie tortových oblátok, ktoré si kúpite 

250 g kryštálový cukor
250 g maslo
250 g posekaných orechov
1 Salko (250g)
250 g várová čokoláda (alebo kto má radšej, môže použiť mliečnu) 

Mohlo by vás zaujímať: Recept na tradičné domáce vianočné oblátky: Na štedrovečernom stole nesmú chýbať

Postup prípravy: 

Cukor dáme do hrnca a roztopíme ho na karamel. Keď je už roztopený a má farbu medu, pridáme veľké Salko, maslo narezané na kocky a nakoniec nasekané vlašské orechy.

Všetko spolu miešame na miernom ohni, aby sme dostali voňavú polo hustú hmotu. Tú následne nanesieme na prvú tortovú oblátku, rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhou oblátkou. Postup opakujeme, až nedôjde na poslednú tortovú oblátku. 

Čítajte tiež: Pripravte si lahodné a nadýchané cesto na medovníky už v predstihu: Potom stačí len vykrojiť a dať piecť

Takto pripravené grilážky zaťažíme a necháme vychladnúť, aby sa dobre zlepili. Krájame až na ďalší deň na menšie alebo väčšie kocky. To už necháme na vás. 

Malý tip pre vás: Grilážky si môžete „pofŕkať“ aj roztopenou várovou alebo mliečnou čokoládou

Dobrú chuť!

Neprehliadnite: Škola pečenia: Grilážové domino