Pudingovo banánový cheesecake: Jednoduchý, ale zároveň dosť elegantný, aby ste ho podávali aj na oslave
Banány, puding v spojení krémového cheesecaku? Dokonalý dezert je na svete. Dostatočne nóbl, aby ste ho mohli podávať aj na oslavách, ale aj ležérny, aby bol sladkou bodkou počas jarného grilovania, čo poviete?
Potrebujete stredne veľkú tortovú formu s priemerom cca 24 – 26 cm.
Ingrediencie:
250 g jemného plnotučného tvarohu
100 g kryštálového cukru
250 ml smotany na šľahanie
1 ČL vanilkového extraktu
1 vanilkový puding, môže byť aj Zlatý klas
400 ml plnotučného mlieka
1 pripravená kôra z grahamového pečiva
3 banány nakrájané na plátky plus ďalšie plátky na ozdobu
obľúbené sušienky na posypanie stredu aj povrchu
Mohlo by vás zaujímať: Úžasný bobuľový cheesecake s bielou čokoládou: Rýchly a plný letných chutí
Postup prípravy:
Urobte si tvarohovú plnku. Vo veľkej mise ručným mixérom alebo v stojanovom mixéri vybavenom šľahacím nástavcom vyšľaháme tvaroh bez hrudiek, pridáme cukor a šľaháme, kým sa zmes nespojí.
Potom pridáme smotanu na šľahanie a vanilkový extrakt, kým sa nespoja so zmesou. Pozor, v strede sa nesmú vytvoriť hrudky. Po vyšľahaní odložíme bokom.
V strednej miske si uvaríme vanilkový puding z pudingu a mlieka. Puding necháme 3 minúty odstáť v chladničke do zhustnutia. Vmiešame do tvarohovej zmesi, kým sa nespoja.
Čítajte tiež: Čučoriedkový cheesecake s horkou čokoládou: Božský recept podľa food blogerky Simony Škodovej
Polovicu plnky vmiešame do grahamovej kôry. Pridáme jednu vrstvu nakrájaných banánov a sušienok, potom nalejeme zvyšnú tvarohovú zmes a uhladíme povrch.
Dáme do chladničky, kým nebude cheesecake stuhnutý, najmenej 6 hodín a až celú noc.
Pred podávaním ozdobíme takto pripravený pudingovo banánový chesesecake plátkami banánov a zvyšnými rozdrobenými sušienkami.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Dobrú chuť!