Najlepšie palacinkárne na svete: Na tieto miesta sa oplatí vycestovať za sladučkými crêpes aj niekoľko stoviek kilometrov
Ak patríte medzi ozajstných milovníkov palaciniek, teraz zbystrite pozornosť. Objavili sme najlepšie palacinkárne sveta, kde si vaše chuťové poháriky rozhodne prídu na svoje!
BREIZH CAFÉ ABBESSES
- 93 RUE DES MARTYRS, 75018 PARIS
Na úpätí kopca Montmartre, pár krokov od slávnej steny je t’aime, má táto čarovná kaviareň svoje dokonalé útočisko chutí. Breizh Café Abbesses sa nachádza na rohu rue des Martyrs a rue Yvonne Le Tac a na svojej slnečnej terase ponúka tie najlepšie palacinky, aké ste kedy ochutnali.
"Aby ste pochopili Breizh Café, musíte najprv poznať môj pôvod. Vychovaný na farme, som dostal vzdelanie v oblasti skvelej gastronómie, ktoré začalo v detstve. Hľadanie kvality produktov, rešpekt k ženám a mužom, ktorí investujú každý deň svoj čas aby niečo vypestovali, pretože bez nich by nemohla existovať výnimočná kuchyňa. Každá adresa kaviarne Breizh Café je veľvyslanectvom chutí a odzrkadľuje moje detstvo vo Fougères v Bretónsku. Snažím sa čo najviac odovzdávať know-how cez emócie. Lebo vtedy všetko inak chutí."
LA CREPERIE DE JOSSELIN
- 67 RUE DU MONTPARNASSE, 75014 PARIS, FRANCE
Veľa dobrého masla a ešte viac lásky, to je recept, ktorý už viac ako 50 rokov robí z „Petit Josselin“ neprehliadnuteľné miesto stretnutia pre nostalgikov a ľudí milujúcich sladučké, ale aj slané ozajstné crêpes. Toto miesto vzniklo zo stretnutia a spoločnej vášne medzi Marie-Thérèse, mladou Bretónkou, ktorá prišla z Josselin a Giorgiom, Talianom, ktorý mal vždy vášeň vo varení a túžil po gastronomickej dokonalosti.
Z tohto spojenia sa im narodilo prvé dieťa "crêperie de Josselin". S rešpektom k tradíciám a s rovnakou štedrosťou ako v prvý deň otvorenia, celý tím Josselin naďalej otvára srdce Bretónska v centre Paríža .
Crêperie AHNA
- 7 RUE DE LA POISSONNERIE, 22100 DINAN, FRANCE
Túto elegantnú reštauráciu prevádzkuje jedna rodina už štyri generácie a má povesť jednej z najlepších v meste. K nezvyčajným pôžitkom patria ich palacinky kačacím a slimačím maslom s cesnakom.
Neprehliadnite: Talentovaná Slovenka Zuzana pracovala pre Alexandra McQueena: Keď pochopila jednu vec, ťahalo ju to ešte ďalej
Ak túžite ochutnať rôzne netypické palacinkové variácie, táto adresa je na to ako stvorená. Zakladajú si na poctivosti, autenticite a lokálnych produktoch. Ak budete v týchto miestach Francúzska, rozhodne sem zavítajte.