Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč: Sladký návrat do detstva, ktorý si obľúbi každý
Tento koláč je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj veľmi chutný. Keď milujete sladké, určite si ho pripravte!
Hrnčekový kakaovo-tvarohový koláč
Ingrediencie
Cesto:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
Tvarohová náplň:
- 500 g tvarohu (najlepšie jemného)
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1-2 lyžice hladkej múky
- citrónová kôra
Postup:
V jednej miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva, cukor a vanilkový cukor. V druhej rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko a olej. Spojte suché a tekuté ingrediencie, dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Následne si zvlášť zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor, vanilkový cukor a múku.
Mohlo by vás zaujímať: Klasika starých materí: Jablkové pité s tvarohom prevonia váš príbytok a poteší chuťové poháriky
Podľa chuti pridajte citrónovú kôru. Nalejte cesto do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne lyžicou rozotrite tvarohovú náplň. Pečte v predhriatej rúre pri 170 stupňoch približne 40-45 minút. Dobrú chuť!