Presunúť na hlavný obsah

Vianočný New York očami Alexandry Orviskej: Tieto miesta sú v tomto čase najkrajšie

Slovenské celebrity

Nechajte sa vtiahnuť do čarovnej atmosféry vianočného New Yorku. Pre krásnu a obľúbenú moderátorku Alexandru Orviskú je toto miesto druhým domovom. Nám prezadila, ktoré miesta treba rozhodne navštíviť.

Obľúbená a krásna moderátorka, dvojnásobná mama, Alexandra Orviská je žena, ktorá nedá na zážitkové cestovanie dopustiť. Už pred rokmi si zamilovala New York a toto miesto sa stalo postupne jej druhým domov. My sme zisťovali ako to tam aktuálne vyzerá a ktoré miesta by ste mali určite navštíviť. 

Saši, pre teba je New York druhý domov. Čo je podľa teba v tomto období "must see it"?

Ťažko povedať, čo je v NYC najkrajšie, lebo ja milujem NY v každom období, ale keď narážame na to, kde je najviac cítiť vianočnú atmosféru, tak asi na 5th Avenue. Pozdĺž sú krásne vyzdobené výklady a samozrejme narazíte na obchodný dom Saks, ktorý každý rok ohuruje nezabudnuteľnou svetelnou show

Je v blízkosti Rokefeller centra, kde je legendárny Vianočný stromček. Kus Vianoc zažijete určite aj počas prechádzky v Little Italy. 

Ktoré miesta sú tvoje najobľúbenejšie a prečo? 

Moje naj miesta sú však mimo všetkých turistických atrakcií. West village má pre mňa nejaké zvláštne čaro. Malé obchodíky, kaviarne, nádych Európy. To je moje najčarovnejšie miesto.

Pokiaľ chcete zažiť aj niečo navyše, určite si choďte pozrieť aj vianočné trhy do Bryant parku, kde sa dá korčuľovať pri vianočnom stromčeku. To je parádne. A samozrejme sa korčuľuje aj v Central Parku.

Aký je aktuálne režim v New Yorku, aké sú v predvianočnom čase opatrenia? Čo sa týka pandémie...

Všetko v podstate funguje normálne. Reštaurácie vyžadujú očkovanie, ak chcete jesť vo vnútri, musíte mať rúško v metre, v obchodoch je voliteľné, testy všade zadarmo a vakcinujú v každej lekárni. 

Neprehliadnite: Z dcéry Dary Rolins je už poriadna slečna: Jej Lola vyniká v jednej veci, ktorou dostala aj samotnú speváčku