Presunúť na hlavný obsah

Recept na skvelú štrúdľu na grile

Recepty

Neviete ako si spríjemniť posledný prázdninový víkend? FEMINITY má pre vás tip od známeho šéfkuchára Zdeňka Pohlreicha. Tentoraz ide o zaujímavý nápad ako využiť gril aj na prípravu niečoho sladkého. Dobrú chuť!

 

Ingrediencie:
600 g Lístkového cesta
120 g Cukru kryštáľ
1 g Škorice
50 g Vlašských orechov
1000 g Jabĺk
2 ks Vajíčok
20 g Strúhanky
100 g Hladkej múky
80 g Hrozienok
30 g Vanilkového cukru
100 g Cukru múčka
50 g Rumu
 
Postup:
Jablká umyjeme, olúpeme a nakrájame na plátky. Pridáme cukor, škoricu, hrozienka namočené do rumu, vanilkový cukor a sekané vlašské orechy. Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, používame hladkú múku na posyp, aby sa cesto nelepilo. Takto pripravené cesto najskôr zľahka posypeme strúhankou a potom vŕšime do stredu cesta jablkovú zmes. Zabalíme. V priebehu balenia potierame okraje rozšľahaným vajcom, aby cesto dobre držalo pri sebe. Preložíme na papier na pečenie. Nakoniec celú štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom a hornú stranu poprepichujeme v niekoľkých miestach vidličkou. Dáme do vyhriateho grilu a pečieme. Po upečení posypeme múčkovým cukrom.
Na prípravu štrúdle využijeme metódu nepriameho grilovania počas približne 20 minút, kým bude štrúdľa do zlatista prepečená.
 
Vanilková omáčka:
Uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale, potom ho rozriedime smotanou na šľahanie.