Rizoto s mladým špenátom: Ľahká a nápaditá večera, ktorú ocenia aj vaši priatelia
Dochádzajú vám zaujímavé recepty? Jeden by sme pre vás mali! Vyskúšajte toto ľahké rizoto, na ktorom si pochutnajú všetci vaši priatelia!
Na prípravu štyroch porcií budete potrebovať:
250g čerstvého špenátu
1 liter zeleninového vývaru alebo 4 bujóny
4 lyžice olivového oleja
1 malá cibuľa
5 lyžíc bieleho vína
2-3 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne korenie
Parmezán
Postrúhaný muškátový oriešok
Vyskúšajte tiež: Výborný tip na zdravý, rýchly a chutný obed: Kuskus s grilovanou zeleninou zvládne každý
Postup:
Do väčšieho hrnca si dáme zovrieť vývar, následne prilejeme biele víno a varíme na miernom ohni. Medzitým si očistíme a nakrájame na hrubo špenátové listy. Na väčšej panvici na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pražíme zhruba 2-3 minútky, kým cibuľa nie je mäkká. Potom pridáme ryžu a miešame ju spolu s cibuľou, až kým celá nebude opražená a obalená tukom. Následne môžeme do ryže pridať naberačku vývaru a oheň stíšime na minimum. Varíme, až kým sa ryža nenapije všetkou tekutinou. Po chvíli pridáme ďalšiu naberačku s vývarom a na slabom ohni varíme asi štvrťhodinku, kým nie je ryža mäkká. Potom môžeme pridať špenát s trochou vývaru a pri miešaní varíme ryžu, až kým nezmäkne. Správne rizoto sa má variť tak, ryža zostane „al dente“, ale konzistencia celkovo je skôr tekutá. Na záver pridáme soľ, korenie, trošku muškátového oleja a parmezán. Dobrú chuť!
Neprehliadnite: Rýchly a zdravý obed za necelú polhodinku: Spojenie týchto chutí si okamžite zamilujete