Presunúť na hlavný obsah

Superpotravina roka 2017: Tento druh jedla bude mať najväčší vplyv na vaše chudnutie!

Chudnutie a diéty

Nové trendy sa v našom svete objavujú takmer neustále a v prípade potravín to platí rovnako. Rok 2017 prinesie so sebou chutnú novinku, ktorú si zamilujete.

Ak vás už omrzeli klasické šaláty, či nízkotučné výrobky, možno vás nasledujúcou novinkou príjemne potešíme.

Inšpirujte sa: Na tieto 3 tukožrútske polievky budete potrebovať len tri hlavné ingrediencie: Zasýtia, zahrejú a schudnete!

Novým trendom vo vašich jedálničkoch a v chudnutí sa stane už o pár dní neutrálne jedlo. "Neutral food" vďaka svojmu zloženiu nepatrí medzi kyslé a rovnako ani zásadité potraviny. Nemá takmer žiadne zafarbenie, špecifickú vôňu v surovom stave a dá sa kombinovať s čímkoľvek. Medzi tento špecifický druh potravín patrí hlavne karfiol, biela špargľa, vajcia, zemiaky a tapioka.

Tapioka

Najväčším trendom a superpotravinou roka 2017 sa z výberu neutrálneho jedla stane práve Tapioka. Tapioka, alebo Maniok je rastlina pochádzajúca z Južnej Ameriky a je skvelá hlavne kvôli tomu, že sa dá skombinovať s čímkoľvek. Obsahuje vlákninu, horčík a železo. Má nulový podiel tukov a je skvelou náhradou lepku. Najčastejšie ju môžete zakúpiť ako múku, alebo v podobe tapiokových perál.

Vyskúšajte aj: Najnovší prírastok v skupine "superpotravín": Pomáha chrániť mozog pred poškodením a čo ešte?

Puding z Tapioky

Ak máte chuť na zmenu vo vašom jedálničku, vyskúšajte na raňajky tento zdravý a hlavne chutný puding.

Na puding budete potrebovať: 2 poháre vody, 3 lyžice Tapioku (perly), vanilkový extrakt, lyžicu medu, štipku soli, pohár mandľového mlieka a ovocie

Príprava: Na začiatok namočte Tapioku do vody na pár hodín, aby zmäkla. Neskôr vložte do vriacej vody perly Tapioky a varte 17 minút. V malej miske zatiaľ zmiešajte mlieko, med a štipku soli. Do hotovej Tapioky pridajte pripravené mlieko a varte 10 minút na miernom ohni. Na záver pridajte vanilkový extrakt a podľa chuti dotvorte drobným ovocím.

 

A photo posted by Veronika (@ejunka) on