Vianočné pečenie sa blíži: Spríjemnite si chvíle chutnými mandľovými kolieskami s vločkami
Jednoduchý a chutný recept poteší vaše chuťové poháriky ešte pred Vianocami.
Prípravu na sviatky môžete tento rok začať o trošku skôr, napríklad aj ľahučkým receptom na chutné koláčiky.
Čo budete potrebovať na cca 60 koliesok:
- 175 g masla
- pol vanilkového struku
- štipku soli
- 200 g hnedého trstinového cukru
- 100 g ovsených vločiek (najlepšie jemných)
- 100 g mandľových lupienkov
- 1 lyžicu medu (nezáleží na druhu)
- 50 g hladkej špaldovej celozrnnej múky
- štvrť lyžičky prášku do pečiva
- 1 vajce
Postup:
Najprv si pripravíme maslo, ktoré roztopíme vo väčšom hrnci. Postupne k nemu pridáme dreň z vanilkového struku a na dovarenie použijeme i samotný struk. Po tom, čo sa maslo roztopí, pridáme do hrnca cukor, vločky a soľ, všetko spolu dostatočne premiešame a odstavíme z ohňa.
Prečítajte si aj: Gaštanová torta s čokoládou: Vyzerá slávnostne a chutí božsky
Následne k zmesi primiešame mandľové lupienky, múku, prášok do pečiva, jedno vajce a med. Všetko zmiešame mixérom na najnižšom stupni otáčok. Následne vytvorené mandľovo-ovsené cesto za pomoci dvoch lyžičiek uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, a to v podobe menších kôpok. Tie postupne roztlačíme na placku a ponaťahujeme, aby tak dosiahli tvar kolieska.
Dajte však pozor, aby ste kolieska ukladali aspoň 5 centimetrov od seba, keďže sa v rúre roztečú a mohli by sa nechtiac zlepiť dokopy. Pečieme ich pri teplote 160 stupňov, a to až dovtedy, kým nechytia krásnu zlatú farbu. Po dopečení ich nechajte chvíľku vychladnúť a následne ich preložte do uzatvárateľných nádob.
Inšpirujte sa: Chutný čokoládový koláč pre lepšiu náladu: Rýchly a nenáročný recept pre milovníkov sladkého!
Prajeme krásne predvianočné maškrtenie!