Presunúť na hlavný obsah

Jar na tanieri: Špargľa s holandskou omáčkou a pečenými zemiakmi

Recepty

Pripravte s chutný, zdravý obed, ktorý vám nezaberie veľa času. Obdobie špargle začína, tak prečo to nevyužiť práve na tanieri.

Ingrediencie

  • 10 kúskov bielej špargle
  • citrón
  • 1PL olivového oleja
  • soľ
  • 2 guľôčky čierneho korenia
  • baby zemiaky
  • rozmarín

Na holanskú omáčku:

  • 3 žĺtky
  • 100ml zeleninového vývaru
  • 65g masla
  • 1PL citrónovej šťavy
  • soľ
  • biele korenie

Špargľu zbavíme drevnatých koncov a ošúpeme. Dáme ju variť do hrnca s vodou, kde pridáme plátky citróna, bobkový list, soľ, korenie. Necháme vrieť približne 5-10 minút. 

Medzitým si pripravíme holanskú omáčku. Budeme ju šľahať nad parou. Do hrnca pridáme žĺtky, zeleninový vývar, citrónovú šťavu, soľ, biele korenie. Všetko premiešame pomocou metličky. Žĺtky sa nesmú variť, akonáhle nám vznikne hustá omáčka, odstavíme ju a zašľaháme do nej rozpustené maslo.

Mohlo by vás zaujímať: Nielen v nápojoch, ale aj v jedlách. Pripravte si ľahký cheesecake z matche

Predvarenú špargľu vytiahneme, vložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie, polejeme omáčkou a pečieme ju pri 180 ℃ približne 10 minút dozlatista. Na menší plech si dáme piecť aj baby zemiačiky spolu s rozmarínom. Dobrú chuť!