Klasická babičkina bublanina: Dezert, ktorý je návratom do detstva zvládnete vrámci prípravy do 10 minút
Je sladká, nadýchaná ako obláčik a naozaj veľmi chutná. Skúste si pripraviť doma bublaninu ako od babičky.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 ks vanilkový cukor
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 hrnček kyslá smotana
- 3 ks vajcia
- ½ hrnčeka oleja
- maliny alebo iné obľúbené ovocie (množstvo podľa chuti)
Poznámka: použitý hrnček má objem 250 ml
Postup:
V miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia so smotanou a olejom. Následne do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme na neho cesto.
Mohlo by vás zaujímať: Lahodný hruškový tarte tatin: Čím ešte obohatiť skaramelizované hrušky, aby ste upiekli dokonalý jesenný dezert?
Navrch poukladáme maliny alebo iné sezónne ovocie a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu, no o niečo dlhšie, aby sa prepiekla aj zvnútra. Po upečení poprášime práškovým cukrom a ozdobíme mätou.