Presunúť na hlavný obsah

Klasická babičkina bublanina: Dezert, ktorý je návratom do detstva zvládnete vrámci prípravy do 10 minút

Recepty

Je sladká, nadýchaná ako obláčik a naozaj veľmi chutná. Skúste si pripraviť doma bublaninu ako od babičky.

Ingrediencie: 

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 1 ks kypriaci prášok
  • 1 hrnček kyslá smotana
  • 3 ks vajcia
  • ½ hrnčeka oleja
  • maliny alebo iné obľúbené ovocie (množstvo podľa chuti)

Poznámka: použitý hrnček má objem 250 ml

Postup:

V miske si zmiešame múku s kryštálovým cukrom, vanilkovým cukrom, kypriacim práškom do pečiva. V druhej miske si metličkou vymiešame vajcia so smotanou a olejom. Následne do múky vlejeme mokrú zmes a vymiešame si vláčne cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme na neho cesto.

Mohlo by vás zaujímať: Lahodný hruškový tarte tatin: Čím ešte obohatiť skaramelizované hrušky, aby ste upiekli dokonalý jesenný dezert?

Navrch poukladáme maliny alebo iné sezónne ovocie a pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Keď chceme bublaninu vyššiu, pečieme na menšom plechu, no o niečo dlhšie, aby sa prepiekla aj zvnútra. Po upečení poprášime práškovým cukrom a ozdobíme mätou.