Presunúť na hlavný obsah

Tekvicové tiramisu: Skúste netradičnú verziu, ktorá si vás získa

Recepty

Skúste si klasické tiramisu urobiť výnimočným. Ak v kuchyni radi experimentujete, pripravte si lahodnú tekvicovú verziu tohto obľúbeného dezertu.

Ingrediencie: 

  • 6 žĺtok
  • 120g práškového cukru 
  • 500g mascarpone
  • 150 ml smotany na šľahanie 40%
  • 200 ml kávy
  • 12 savoiardi piškót
  • 80 g uvarenej tekvice
  • kakao na posypanie

Postup:

Vo vriacej vode si uvaríme tekvicu. Necháme ju vychladnúť a následne postrúhame. Vo veľkej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom. Dáme nad hrniec s vriacou vodou a miešame, kým nám nevznikne hustý krém. Trvá to asi 7 minút. Necháme vychladnúť a jemne zmiešame s mascarpone. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju ku krému. Ako poslednú vmiešame tekvicu. Túto zmes necháme stuhnúť v chladničke asi 30 min.

Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa

Namočíme piškóty do kávy a začneme vrstviť. Vrstva piškót, vrstva krému a opäť to isté. Dáme aspoň na dve hodiny do chladničky a tesne pred podávaním poprášime kakaom alebo strúhanou tmavou čokoládou. Dobrú chuť!