Tekvicové tiramisu: Skúste netradičnú verziu, ktorá si vás získa
Skúste si klasické tiramisu urobiť výnimočným. Ak v kuchyni radi experimentujete, pripravte si lahodnú tekvicovú verziu tohto obľúbeného dezertu.
Ingrediencie:
- 6 žĺtok
- 120g práškového cukru
- 500g mascarpone
- 150 ml smotany na šľahanie 40%
- 200 ml kávy
- 12 savoiardi piškót
- 80 g uvarenej tekvice
- kakao na posypanie
Postup:
Vo vriacej vode si uvaríme tekvicu. Necháme ju vychladnúť a následne postrúhame. Vo veľkej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom. Dáme nad hrniec s vriacou vodou a miešame, kým nám nevznikne hustý krém. Trvá to asi 7 minút. Necháme vychladnúť a jemne zmiešame s mascarpone. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju ku krému. Ako poslednú vmiešame tekvicu. Túto zmes necháme stuhnúť v chladničke asi 30 min.
Neprehliadnite: Krémový cheesecake s broskyňami a chrumkavou štrúdľou: Ideálny dezert k zavŕšeniu letného dňa
Namočíme piškóty do kávy a začneme vrstviť. Vrstva piškót, vrstva krému a opäť to isté. Dáme aspoň na dve hodiny do chladničky a tesne pred podávaním poprášime kakaom alebo strúhanou tmavou čokoládou. Dobrú chuť!