Žiadne komplikované pečenie: Vyskúšate tieto lahodné štvorčeky z horkej čokolády, zázvoru a pistácií
Čokoládové sušienkové štvorčeky posiate zázvorom a pistáciami. Skvelá vianočná kombinácia, na ktorú sa nemusíte špeciále pripravovať. Žiadne veľké pečenie ani veda to nie je, presvedčí vás tento recept.
Ingrediencie:
75 g kokosového oleja, plus naviac na vytretie formy na pečenie
1 PL kokosového oleja na ganache
250 g zázvorových sušienok
250 g horkej čokolády nasekanej nadrobno
2 malé kúsky nasekaného zázvoru
2 PL zázvorového sirupu
za hrsť pistácií, olúpaných a nahrubo nasekaných
Mohlo by vás zaujímať: Figovo medová vianočná torta: Dokonalá kombinácia ovocia, orechov a korenia
Postup prípravy:
Štvorčekovú formu alebo plech s rozmermi 20 x 20 cm vymastite kokosovým olejom a vyložte papierom na pečenie. Do kuchynského robota vysypte zázvorové sušienky a podrvte štipku stúhanky. Kokosový olej rozpustite v malej panvici na miernom ohni alebo v žiaruvzdornej miske v mikrovlnnej rúre, potom ho nalejte na strúhanku a premiešajte. Zmes vyklopte do pripravenej formy, roztlačte do rovnomernej vrstvy a nechajte vychladnúť.
Čítajte tiež: Vianočná šľahačková torta, ktorú si zamilujete: Príprava je jednoduchá a vizuálny efekt dokonalý
Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopte horkú čokoládu s polievkovou lyžicou kokosového oleja a následne prilejte zázvorový sirup, kým nezískate krásnu, hladkú a lesklú ganache. Vmiešajte aj veľkú štipku soli.
Ganache nalejte na pripravený sušienkový základ vo forme alebo na plechu a posypte kúskami stopkového zázvoru, pistáciami a posypte soľou. Chlaďte aspoň 4 hodiny, kým stuhne, a potom nakrájajte na cca 25 štvorcov alebo ako vám to vyjde. Pred podávaním vyberte z chladničky aspoň 20 minút predtým, aby trochu zmäkli.
Neprehliadnite: Torta na štedrovečernom stole? Skúste škoricovú mňamku
Dobrú chuť!