Presunúť na hlavný obsah

Žiadne komplikované pečenie: Vyskúšate tieto lahodné štvorčeky z horkej čokolády, zázvoru a pistácií

Recepty

Čokoládové sušienkové štvorčeky posiate zázvorom a pistáciami. Skvelá vianočná kombinácia, na ktorú sa nemusíte špeciále pripravovať. Žiadne veľké pečenie ani veda to nie je, presvedčí vás tento recept.

Ingrediencie:

75 g kokosového oleja, plus naviac na vytretie formy na pečenie 

1 PL kokosového oleja na ganache 

250 g zázvorových sušienok 

250 g horkej čokolády nasekanej nadrobno

2 malé kúsky nasekaného zázvoru

2 PL zázvorového sirupu 

za hrsť pistácií, olúpaných a nahrubo nasekaných

Mohlo by vás zaujímať: Figovo medová vianočná torta: Dokonalá kombinácia ovocia, orechov a korenia

Postup prípravy: 

Štvorčekovú formu alebo plech s rozmermi 20 x 20 cm vymastite kokosovým olejom a vyložte  papierom na pečenie. Do kuchynského robota vysypte zázvorové sušienky a podrvte štipku stúhanky. Kokosový olej rozpustite v malej panvici na miernom ohni alebo v žiaruvzdornej miske v mikrovlnnej rúre, potom ho nalejte na strúhanku a premiešajte. Zmes vyklopte do pripravenej formy, roztlačte do rovnomernej vrstvy a nechajte vychladnúť. 

Čítajte tiež: Vianočná šľahačková torta, ktorú si zamilujete: Príprava je jednoduchá a vizuálny efekt dokonalý

Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopte horkú čokoládu s polievkovou lyžicou kokosového oleja  a následne prilejte zázvorový sirup, kým nezískate krásnu, hladkú a lesklú ganache.  Vmiešajte aj veľkú štipku soli. 

Ganache nalejte na pripravený sušienkový základ vo forme alebo na plechu a posypte kúskami stopkového zázvoru, pistáciami a posypte soľou. Chlaďte aspoň 4 hodiny, kým stuhne, a potom nakrájajte na cca 25 štvorcov alebo ako vám to vyjde. Pred podávaním vyberte z chladničky aspoň 20 minút predtým, aby trochu zmäkli.

Neprehliadnite: Torta na štedrovečernom stole? Skúste škoricovú mňamku

Dobrú chuť!