Fánky ako obláčik: Klasika, ktorú človek musí milovať
Fánky sú sladkou klasikou, ktorou nič v tomto období nepokazíte. Tieto chutia navyše ako obláčik. Sú ľahučké a rozplývajú sa na jazyku.
Ingrediencie:
- 500g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 PL práškového cukru
- 2 žĺtky
- 2 PL rumu
- 375 g kyslá smotana
- 30g masla izbovej teploty
Neprehliadnite: Lahodný citrónový koláč: S letom sa spájajú aj ľahké ovocné dezerty
Postup:
Všetky suroviny vymiešame do tuhého cesta a vložíme na 30 minút do chladničky. Následne vyvaľkáme cesto na 0,5cm. Povykrajujeme fánky, v strede nakrojíme otvor.
Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúca alternatíva torty: Jednoduchý recept na citrónovú mini tortu
Na panvici si necháme zohriať olej. Vyprážame z každej strany do zlatohneda. Ešte teplé poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť!