Presunúť na hlavný obsah

Fánky ako obláčik: Klasika, ktorú človek musí milovať

Recepty

Fánky sú sladkou klasikou, ktorou nič v tomto období nepokazíte. Tieto chutia navyše ako obláčik. Sú ľahučké a rozplývajú sa na jazyku.

Ingrediencie:

  • 500g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 PL rumu
  • 375 g kyslá smotana 
  • 30g masla izbovej teploty

Neprehliadnite: Lahodný citrónový koláč: S letom sa spájajú aj ľahké ovocné dezerty

Postup:

Všetky suroviny vymiešame do tuhého cesta a vložíme na 30 minút do chladničky. Následne vyvaľkáme cesto na 0,5cm. Povykrajujeme fánky, v strede nakrojíme otvor.

Mohlo by vás zaujímať: Osviežujúca alternatíva torty: Jednoduchý recept na citrónovú mini tortu

Na panvici si necháme zohriať olej. Vyprážame z každej strany do zlatohneda. Ešte teplé poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť!