Jahodová torta s bazovým sirupom len za 30 minút: Chutí ako zo špičkovej cukrárne
Pripravte si svoje chuťové poháriky, ktoré sa vám za tento zážitok z jahodovej torty s bazou poďakujú. A nielen to, budú chcieť zase a znova. Pozorne čítajte, aby ste vedeli, aké ingrediencie potrebujete k tomuto dezertu ako zo špičkovej cukrárne.
Ingrediencie:
3 vopred pripravené (doma upečené alebo zakúpené) piškótové pláty
6 lyžíc jahodového džemu
400 g rozpolených jahôd
600 ml smotany na šľahanie
2 lyžice práškového cukru plus naviac150 g
5 lyžíc bazového sirupu
5-6 malín na ozdobu, malú hrsť pistácií (voliteľné), nakrájaných alebo nahrubo nasekaných
Mohlo by vás zaujímať: Dokonalý letný dezert: Chrumkavý jahodový koláč s tvarohovou polevou
Postup prípravy:
Vopred pripravené piškótové pláty vyrežte do tvaru dna tortovej formy. Odrezky si nechajte bokom, potom ich pomrvíte a použijete.
Vložte jeden plátok piškótového cesta na dno tortovej formy a natrite polovicou jahodového džemu.
Jahody poukladajte okolo vonkajšej strany s reznou plochou smerom von. Ak máte nejaké obzvlášť veľké alebo malé jahody, dajte ich nabok.
Čítajte tiež: Jahodová sezóna sa začala: Najlepší raw čoko koláčik s jahodami, aký ste kedy jedli
V stredne veľkom hrnci zmiešajte smotanu na šľahanie s krupicovým cukrom a 3 PL bazového sirupu. Vyšľahajte dopenista. Odložené jahody nakrájajte a potom ich vmiešajte do smotanovej zmesi. Polovicou krému naplňte stred piškótového plátu a rozotrite ho až po okraje, aby držal jahody na mieste.
Do krému vtlačte jednu vrstvu nasekaných odrezkov z piškótového plátu a pokvapkajte zvyšným bazovým sirupom. Zvyšný džem vmiešame do zvyšku krému, rozotrite na kúsky piškótového cesta a navrch dajte posledný kúsok piškótového cesta. Preložte povrch takto pripravenej torty potravinovou fóliou a jemne zatlačte na tortu, aby sa vrstvy ešte viac spojili.
Dajte jahodovú tortu s bazovým sirupom chladiť aspoň na 24 hodín do chladničky.
Po jednom dni vytiahnite tortu z chladu, pripravte si maliny, ktoré rozdrvíte vidličkou a vmiešajte 150 g práškového cukru, aby ste vytvorili hustú polevu. Ak je príliš hustá, pridajte trocha vody.
Neprehliadnite: Osviežujúci malinový koláč: Ľahká piškóta a mascarpone z neho robia tortu leta
Keď ste pripravení servírovať, vyberte tortu z formy, odstráňte potravinovú fóliu a potom preneste na tortový podnos. Malinovú polevu rozotrite až k okrajom, potom rozsypte po povrchu pistácie. Prípadne dozdobte podľa svojej fantázie a chuti.
Dobrú chuť!