Presunúť na hlavný obsah

Rýchly recept: Lahodná syrová roláda, ktorú by ste určite mali vyskúšať

Recepty

Tentokrát sme sa zamerali na studenú kuchyňu a vybrali sme pre vás recept z kuchyne Rudolfa Hégera na syrovú roládu. Tak poďme na to!

Syrová roláda inšpirovaná Rudolfom Hégerom:

Suroviny:

350 g syra Eidam

300 g dusenej šunky
3 ks vajec
4 ks smotanového syrokrému
Čerstvá petržlenová vňať

Vyskúšajte tiež: Slané pagáčiky v tvare stromčeka (smreku): Výborná pochúťka, ktorú zvládne každý

Postup:

Syr Eidam dáme do mikroténového sáčika a varíme vo vriacej vode cca 15 minút, kým nezmäkne. Plnku pripravíme tak, že uvaríme vajcia, ošúpeme, pretlačíme, pridáme syrokrém a šunku, ktorú predtým nakrájame na kocky a pridáme petržlenovú vňať. Trochu šunky si však odložíme na podklad.

Neprehliadnite: Upečte si výborný domáci tekvicový chlieb

Keď je Eidam zmäknutný, rozvaľkáme ho ako tenšie cesto navlhčeným valčekom. Poukladáme naň plátky dusenej šunky, ktorú sme si odložili a následne pridáme plnku na celú plochu a zarovnáme. Potom už len stačí zrolovať do rolky. Roládu zabalíme do alobalu a dáme chladiť do chladničky aspoň na tri hodiny. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame!

Dobrú chuť!