Rýchly recept: Lahodná syrová roláda, ktorú by ste určite mali vyskúšať
Tentokrát sme sa zamerali na studenú kuchyňu a vybrali sme pre vás recept z kuchyne Rudolfa Hégera na syrovú roládu. Tak poďme na to!
Syrová roláda inšpirovaná Rudolfom Hégerom:
Suroviny:
350 g syra Eidam
3 ks vajec
4 ks smotanového syrokrému
Čerstvá petržlenová vňať
Vyskúšajte tiež: Slané pagáčiky v tvare stromčeka (smreku): Výborná pochúťka, ktorú zvládne každý
Postup:
Syr Eidam dáme do mikroténového sáčika a varíme vo vriacej vode cca 15 minút, kým nezmäkne. Plnku pripravíme tak, že uvaríme vajcia, ošúpeme, pretlačíme, pridáme syrokrém a šunku, ktorú predtým nakrájame na kocky a pridáme petržlenovú vňať. Trochu šunky si však odložíme na podklad.
Neprehliadnite: Upečte si výborný domáci tekvicový chlieb
Keď je Eidam zmäknutný, rozvaľkáme ho ako tenšie cesto navlhčeným valčekom. Poukladáme naň plátky dusenej šunky, ktorú sme si odložili a následne pridáme plnku na celú plochu a zarovnáme. Potom už len stačí zrolovať do rolky. Roládu zabalíme do alobalu a dáme chladiť do chladničky aspoň na tri hodiny. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame!
Dobrú chuť!