Nektárinkový mrveničkový koláč: Skombinujte s mandľami a amarettom a vyčarujete dezert plný slnečnej chuti
Nektárinky sú v sezóne leta vždy veľmi obľúbeným, šťavnatým ovocím. Pripravte si z nich tento mrveničkový koláč obohatený o chuť amaretta a mandlí a predĺžte si kúsok leta, aj keď už bude za nami.
Ingrediencie:
6 zrelých odkôstkovaných a nasekaných nektáriniek na drobno
1 PL kukuričnej múky
100 g práškového cukru
75 ml amaretta
100 g hladkej múky
75 g zmäknutého masla
50 g lúpaných mandlí
puding na servírovanie
Mohlo by vás zaujímať: Recept na letný brioškový koláč z čerešní, marhúľ a mandlí: Podávajte ho so smotanou alebo crème fraîche
Postup prípravy:
Rúru vyhrejeme na 180°C. Kúsky nektáriniek premiešame s kukuričnou múkou, s práškovým cukrom a amarettom. Kúsok práškového cukru si odložíme bokom. Vyklopíme do zapekacej misy s rozmermi 30 cm x 20 cm. Zakryjeme alobalom a pečieme 20 minút, kým pečením nezmäknú.
Čítajte tiež: Letný dezert pre všetkých: Grilované nektárinky s vanilkovým krémom
Hladkú múku s maslom dáme do misy a končekmi prstov vtrieme a vytvoríme strúhanku. Pridáme lúpané mandle a zvyšný práškový cukor a dobre premiešame. Takto pripravenú mrveničkovú zmes rozsypeme na nektárinky a pečieme cca 30 minút dozlatista. Podávame s pudingom obľúbenej chuti.
Neprehliadnite: Broskyňový koláč s citrónom a tymiánom: Perfektný dezert pre posedenie s priateľmi
Dobrú chuť!