Čokoládovo pomarančový koláč a la brioška s pudingom: Kúsky čokolády medzi plátkami briošky, čo viac si priať?
Lahodný dezert, ktorý v sebe spája všetko, čo máte radi. Brioškové rolky, pomarančový stred a kúsky čokolády v ňom obohatené o vanilkový puding. Aké ingrediencie nesmú v tomto luxusnom dezerte ešte chýbať?
Ingrediencie:
8 doma upečených alebo zakúpených brioškových roliek pozdĺžne rozpolených
40 g masla izbovej teploty
100 g tmavej, na hrubo nasekanej čokolády
430 ml mlieka
250 ml smotany na šľahanie
3 vajcia
55 g práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu
1 PL najemno nastrúhanej pomarančovej kôry
vanilkový puding alebo iný obľúbený na servírovanie
Mohlo by vás zaujímať: Citrusový mandľovo – jogurtový koláč: Podávajte najlepšie ešte teplý a s popoludňajšou šálkou obľúbeného nápoja
Postup prípravy:
Rúru predhrejeme na 160 stupňov C. Reznú stranu brioškových roliek potrieme maslom. Umiestnite polovicu roliek, mierne sa prekrývajúcich do formy na chlieb alebo tortovej či inej stredne veľkej formy. Povrch posypeme kúskami tmavej čokolády. Vrstvy zopakujte so zvyšnou brioškou a čokoládou.
Čítajte tiež: Jahodovo-makový koláčik s pomarančovou polevou: Hostí si ním zaručene získate
V miske vyšľaháme mlieko, smotanu, vajcia, cukor, vanilku a pomarančovú kôru, kým sa zmes nespojí. Nalejeme na zmes briošiek. Odstavíme na 10 minút, aby sa tekutá smotanová zmes mierne vstrebala.
Vložíme bochník na plech. Nalejeme toľko vriacej vody, aby siahala do polovice stien formy. Pečieme 1 hodinu až 1 hodinu 10 minút alebo kým puding úplne nestuhne. Podávame ešte teplé, ak máme chuť, tak aj s vanilkovým alebo iným, obľúbeným pudingom.
Neprehliadnite: Hruškovo-černicový crumble s pudingom: Nezvyčajná kombinácia, ktorej by ste však mali dať šancu
Dobrú chuť!