Recept: Lievančeky s údeným lososom a kôprovou omáčkou
Náročnejšia pochúťka, ktorou potešíte aj vašich hostí.
Príprava: 60 minút
Pre 4 osoby potrebujeme:
300 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 ČL kapár
hrsť nasekanej pažítky
4 ks jemne nasekanej mladej cibuľky
300 ml mlieka
50 g rastlinného tuku
2 zľahka našľahané vajcia
soľ
200 g údeného lososa
na kôprovú omáčku:
3 PL majolenky Hellmann’s
3 PL nízkotučného jogurtu
šťava z jedného citróna
2 PL nahrubo nasekaných kapár
hrsť nasekaného čerstvého kôpru
Postup:
1 Rozohrejeme panvicu s nepriľnavým povrchom. Nalejeme na ňu jednu lyžicu cestíčka pripraveného z múky, prášku do pečiva, kapár, pažítky, mladej cibuľky, mlieka, rastlinného tuku, vajíčok a soli a z oboch strán ho upečieme do zlatista.
2 Na taniere položíme vedľa seba 2 lievančeky, na ne naaranžujeme lososa, pokvapkáme omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.
Náš tip:
Ak ste v časovej tiesni, môžete si cesto na lievance vytvoriť aj z polotovaru. Nezabudnite doň však primiešať ingrediencie, ktoré v klasickom vrecúškovom ceste nie sú, teda kapary, pažítku a cibuľku.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Recept a foto: HELLMANN´S