S týmto na Silvestra zabodujete! Krémová avokádová pomazánka s chipsami alebo francúzskou bagetkou
K silvestrovskému večeru nepochybne patria chutné jednohubky. Vyskúšajte túto zdravú v podobe avokádovej pomazánky a dotvorte si podľa vlastnej fantázie a chuti. K tomu opečená francúzska bagetka a budete chcieť viac.
Ingrediencie
• 4 alebo 5 stredne veľkých a mäkkých, zrelých avokád
• 1 citrón
• himalájska alebo morská soľ
• mleté čierne korenie
• 2 strúčiky cesnaku
• syr cheddar na strúhanie
• pohár sušených rajčín
• 4 veľké francúzske bagety
Neprehliadnite: Touto chuťovkou nepohrdnete: Tortila s lososom a avokádom
Postup prípravy
1. Na kuchynský pult si pripravíme všetky potrebné ingrediencie.
2. Vezmeme väčšiu misku. Avokáda umyjeme, prekrojíme, vydlabeme a obsah vložíme do misky.
3. Avokáda v miske pokvapkáme citrónom, aby nám nesčerneli.
4. Pridáme himalájsku alebo morskú soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
5. Pridáme 2 strúčiky prelisovaného cesnaku (kto ho má rád, môže dať aj viac strúčikov).
6. Pomazánku vymixujeme najlepšie ponorných mixérom do penista.
7. Pridáme nadrobno nastrúhaný syr cheddar opäť podľa chuti, koľko uznáte za vhodné.
8. Sušené rajčiny v pohári pokrájame nadrobno. Pridáme do avokádovej pomazánky.
9. Všetky ingrediencie premiešame a dochutíme, ak si pomazánka vyžaduje.
10. Necháme ju aspoň na hodinku odstáť, aby sa všetky chute spojili.
11. Medzitým si rozkrájame francúzske bagety na kolieska. Poukladáme na plech potretý olejom zo sušených rajčín a potrieme aj povrch bagetiek. Poprípade na povrch bagetiek môžeme pre ešte lahodnejšiu chuť použiť domáce maslo. Dáme len zapiecť na pár minút do chrumkava v rúre pri teplote 160 stupňov.
Neprehliadnite: Čerstvé a tradičné guacamole s jedinečnou chuťou! Vyskúšajte tento mexický recept podľa domácej receptúry
Dobrú chuť!