Presunúť na hlavný obsah

Malinovo-ružová mramorová torta: Vychutnajte si ju so sirupom aj crème fraîche

Recepty

Urobte dojem na svojich hostí uprostred letnej oslavy alebo posedenia. Pripravte túto mramorovú malinovú tortu a vychutnajte si ju preliatu sirupom, malinami sušenými mrazom a s crème fraîche. Neznie to lahodne?

Ingrediencie: 

200 g zmäknutého masla, plus navyše na plech

200 g kryštálového cukru

4 vajcia

200 g samokypriacej múky

1 ČL prášku do pečiva

2 PL mlieka

2 PL mrazom sušených malín, rozdrvených na prášok

ružové potravinárske farbivo

niekoľko kvapiek ružovej vody

crème fraîche

Na maliny v ružovej vode:

100 g mrazených alebo čerstvých malín

25 g práškového cukru

kvapka ružovej vody

Mohlo by vás zaujímať: Nepečený černicový oreo cheesecake: Letné bobule zabalené v nadýchanej šľahačke s mascarpone

Postup prípravy: 

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov C. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. 

Maslo a cukor spolu šľaháme elektrickým šľahačom do bledej a nadýchanej hmoty, cca 5 minút. Po jednom zašľaháme vajcia, potom pridáme samokypriacu alebo inú múku, prášok do pečiva a mlieko.

Polovicu cesta prelejte do druhej misky a zmiešajte s ružovou vodou, pričom vám vznikne ružové cesto. V druhej miske zmiešajte malinový prášok (mrazom usušené maliny rozdrvené na prach) a potravinárske farbivo. 

Čítajte tiež: Jahodová torta s bazovým sirupom len za 30 minút: Chutí ako zo špičkovej cukrárne

Striedavo lyžičkou nanášajte cesto do stredu tortovej formy, zakaždým asi 1-2 polievkové lyžice, kým sa všetko cesto nespotrebuje a nenaplní formu. Dbajte, aby bolo cesto rozotrené až po okraj formy. Prípadne roztlačte ešte po okrajoch. 

Pomocou špajle premiešajte cesto, aby ste vytvorili mramorový efekt. Pečieme 40 – 45 minút, kým torta na povrchu nezozlatne, nevystúpi a špajľa zapichnutá do stredu nebude čistá. Nechajte napokon ochladiť na mriežke.

Medzitým, ako bude torta chladnúť, vložte čerstvé alebo mrazené maliny a práškový cukor do misky a nechajte 1 hodinu postáť, kým nezískate sirup. Ak chcete, pridajte kvapku ružovej vody. 

Takto pripravenú mramorovú tortu podávame spolu s crème fraîche a malinovým sirupom. 

Neprehliadnite: Košíčky a la Pavlove tortičky s malinovou polevou: Dezert, ktorým prekvapíte svojich hostí

Dobrú chuť!