Feminity https://feminity.zoznam.sk Magazín prinášajúci najnovšie informácie z oblasti módy, krásy, životného štýlu, cestovania. Zdroj inšpirácie pre každého moderného človeka s vlastným štýlom. sk Priateľ si ma chcel otestovať, či som pre neho tá pravá: Urobil to však spôsobom, ktorý sa mi ani trocha nepáčil https://feminity.zoznam.sk/c/918087/priatel-si-ma-chcel-otestovat-ci-som-pre-neho-ta-prava-urobil-to-vsak-sposobom-ktory-sa-mi-ani-trocha-nepacil
Testovanie je takpovediac súčasťou začiatkov vzťahu. Snažíme sa zistiť, či je dotyčný, dotyčná tá pravá. A nerobíme to len my ženy. Mariana si prežila jedno také testovanie na vlastnej koži. Nebolo by na tom nič zlé, ale práve tento spôsob sa jej zdal skutočne nevhodný.
Priateľ si ma chcel otestovať, či som pre neho tá pravá: Urobil to však spôsobom, ktorý sa mi ani trocha nepáčil
Testovanie je takpovediac súčasťou začiatkov vzťahu. A nerobíme to len my ženy...
Fri, 26 Jul 2024 14:00:00

Testovanie je takpovediac súčasťou začiatkov vzťahu. Snažíme sa zistiť, či je dotyčný, dotyčná tá pravá. A nerobíme to len my ženy. Mariana si prežila jedno také testovanie na vlastnej koži. Nebolo by na tom nič zlé, ale práve tento spôsob sa jej zdal skutočne nevhodný.

Keď som chcela vedieť, spýtala som sa priamo 

Mariana si v minulosti prešla jedným nepekným vzťahom. Trvalo je dlho, kým ho spracovala a navždy za ním zabuchla dvere, ak to môžeme tak obrazne napísať. Potom stretla Šimona, s ktorým na to išli pomaly. Chcela ho čo najviac spoznať, tak sa pýtala: „Bol to môj priamy spôsob, ako zistiť, s kým mám vlastne dočinenia. Samozrejme, keď som videla, že na niektoré veci, otázky je ešte priskoro sa pýtať, nepýtala som sa. Rešpektovala som jeho mlčanie, predsa len boli sme na začiatku. To som však ešte netušila, ako si bude chcieť otestovať on mňa,“ priznáva hneď na úvod Mariana ktorá s testovaním vo vzťahu nemá problém, robíme to predsa všetci a rôznymi spôsobmi, ten Šimonom sa jej však zdal už cez čiaru. 

Mohlo byvás zaujímať: Chcela som sa mu zapáčiť, neváhala som si o sebe vymyslieť aj nemožné: Nakoniec som pochopila, že tadiaľto cesta nevedie...

Myslela som, že si počká, kým budem pripravená o tom rozprávať 

Šimona raz zaujímali Marianine minulé vzťahy. Jednoducho povedal je o tom svojom a čakal, že ona sa rovnako rozhovorí a nebude mať s tým problém. Ona však bola v tej chvíli skúpa na slovo. Povedala len, že na to nerada spomína, pretože tam bol jeden problém a hoci dotyčného milovala, aspoň si to myslela, hlboko ju sklamalo jeho správanie: „Myslela som si, že pochopí, že o tom ešte nie som schopná hovoriť a počká si, kým mu to jedného dňa poviem sama, keď si budem v našom vzťahu už istá a budem presvedčená rovnako ako on, že sme si navzájom súdení,“ pokračuje vo svojom rozprávaní Mariana. 

Nielenže mu zavolal a dožadoval sa aj stretnutia 

Mariana skutočne dodnes nevie ako sa to Šimonovi podarilo zistiť, ale dostal sa k číslu na jej bývalého, Paľa. Nielenže sa mu opovážil zavolať, ale sa dožadoval stretnutia: „Môj bývalý ochotne súhlasil, pretože bol nepochybne zvedavý, prečo sa môj aktuálny priateľ chcel  stretnúť práve s ním. Oni sa naozaj stretli a potom ma bez hanby o tom Šimon aj informoval,“ šokuje Mariana vývojom týchto udalostí. 

Čítajte tiež: Mala som už nový vzťah, ale nechala som si pre istotu zadné dvierka: Keď na to priateľ prišiel, urobil toto

Najhoršie na tom bolo, že sa ma spýtal prečo, nie, či je to pravda

Marianu teda čakal skutočný šok. Šimon sa najskôr opäť spýtal na jej bývalého, prečo jej nechce povedať celú pravdu, vraj sa už raz popálil a chce vedieť hneď na začiatku, čo sa stalo. Keď znova odmietla s tým, že je to dosť bolestivé, prekvapil ju slovami, že nevadí, on si to musel zistiť a stretol sa s ním: „Ostala som ako obarená. Najmä po tom, čo mi povedal, ako mu môj bývalý nahovoril, že som ho podvádzala na každom rohu. Najhoršie na tom bolo, že sa ma spýtal prečo. Nie, či je to pravda. To, že mal jednu zlú skúsenosť vo vzťahu s podvádzaním ho neoprávňuje toto urobiť. Nielenže to nebola pravda. Môj bývalý Paľo bol jednoducho neskutočný žiarlivec, na čo som však prišla veľmi neskoro. K tomu bol skvelý manipulátor, ktorý mi dokázal navravieť, že som skutočne s niekým flirtovala pred jeho očami, hoci som sa len náhodne pozrela dotyčného smerom. Bolo to peklo a stupňovalo sa to. Keď ma udrel, odišla sa a pochopila, že toto láska nie je. Túto pravdivú verziu som povedala aj Šimonovi, ale bolo to v podstate už jedno. Rozišla som sa s ním,“ opisuje Mariana, ktorá na záver dodala, že hoci sa to Šimon snažil obhájiť, že si chcel len byť istý, že nestráca znova čas s nevernou ženou, tento spôsob testovania toho, či je pre neho pravá bol absolútne nevhodný. S čím môžeme len súhlasiť. 

Neprehliadnite: Frajerovo „nevinné“ vypisovanie nás rozdelilo: Neuveríte, čo robil za chrbtom so ženami zo zoznamky!

 

]]>
Fri, 26 Jul 2024 14:00:00 2024-07-26 14:00:00 0
Najsexi Slováci letnej olympiády v Paríži: Títo očaria nielen športovými výkonmi https://feminity.zoznam.sk/c/918104/najsexi-slovaci-letnej-olympiady-v-parizi-tito-ocaria-nielen-sportovymi-vykonmi
Paríž je po Londýne druhým mestom v histórii, ktoré hostí tretíkrát olympijské hry. Boli tu už v rokoch 1900 a 1924. No a vždy sa je na nich na čo pozerať. A teraz nehovoríme len o športových výkonoch. Ktorí Slováci očaria určite aj výzorom?
Najsexi Slováci letnej olympiády v Paríži: Títo očaria nielen športovými výkonmi
Najsexi muži letnej olympiádi v Paríži
Fri, 26 Jul 2024 12:00:00

Paríž je po Londýne druhým mestom v histórii, ktoré hostí tretíkrát olympijské hry. Boli tu už v rokoch 1900 a 1924. No a vždy sa je na nich na čo pozerať. A teraz nehovoríme len o športových výkonoch. Ktorí Slováci očaria určite aj výzorom?

Matej Duša

Charizmatický Matej Duša, začal plávať, keď mal šyri roky. Plávaniu sa tak venuje od detstva a to ho priviedlo aj za veľkú mláku. Nakoľko chcel spojiť svoju vášeň so školou, rozhodol sa odísť do USA, keďže u nás, na takéto skĺbenie športu a štúdia, nie sú vytvorené ideálne podmienky. Chodí na Queens University of Charlotte v Severnej Karolíne a dokončuje si bakalárske diplomy z matematiky a z dátových vied. No a teraz si navyše plní veľký sen.

"Mojím snom bolo už dlhé roky dostať sa na olympiádu. Je to šanca, ktorá sa veľa športovcom naskytne iba raz za život. Som rád, že tú svoju som dostal v ešte celkom mladom veku, pravdepodobne predtým ako som vo svojej životnej forme," prezradil prezradil pre portál swimmsvk.sk.

Neprehliadnite: Ak sa stane čoskoro princ William kráľom, značne to ovplyvní život malého Georga: Čo najstaršieho syna Kate a Williama čaká?

Michal Morvay

Michal Morvay je tiež jedným z tých, čo sa športu venovali od útleho detstva. Zo začiatku si ho získal futbal, no keďže navštevoval atletickú triedu, začal sa venovať chôdzi. Práve tá sa vlastne postupom času stala jeho životným osudom.

Je viacnásobný majster SR v chôdzi na 50 km, 16. na MS do 18 rokov, 4. v EP 2015 v súťaži juniorov na 10 km, 12. na juniorských ME 2015 na 10 km, 22. na ME 2018 na 20 km, 10. na Svetovej univerziáde 2019. Rozhodne o úspechy nemá núdzu a naozaj sa mu darí. Uvidíme, čím tento sexi fešák prekvapí aktuálne v Paríži!

Matej Beňuš

Matej Beňuš, reprezentant SR vo vodnom slalome so športom začínal v 11-tich a to rýchlostnou kanoistikou. Až neskôr sa preorientoval na slalom. V reprezentácii je od roku 2002 a naozaj sa mu darí. Získal striebro na OH  v Rio de Janeiro, či bronz na majstrovstvách sveta 2011. Drží sa jedného hesla. 

"Voda je živel, treba ísť s ňou, nie proti nej."

No a okrem športových úspechov sa môže pochváliť aj sexi telom, čo rozhodne ženské publikum ocení. 

Mohlo byvás zaujímať: Princ William sa narodil ako nástupca trónu: On ale nechcel byť kráľom Británie, o svojej budúcnosti mal inú predstavu

]]>
Fri, 26 Jul 2024 12:00:00 2024-07-26 12:00:00 1
The Paris Games 2024: Očarujúca Zendaya opäť bodovala, dychberúca Charlize Theron či Djokovic s manželkou https://feminity.zoznam.sk/c/918107/the-paris-games-2024-ocarujuca-zendaya-opat-bodovala-dychberuca-charlize-theron-ci-djokovic-s-manzelkou
V sídle Fondation Louis Vuitton sa konal večierok pri príležitosti zahájenia Letných olympijských hier v Paríži, na ktorom sa zúčastnili hviezdy z celého sveta.
The Paris Games 2024: Očarujúca Zendaya opäť bodovala, dychberúca Charlize Theron či Djokovic s manželkou
The Paris Games 2024: Očarujúca Zendaya opäť bodovala, dychberúca Charlize Theron či Djokovic s manželkou
Fri, 26 Jul 2024 11:00:00

V sídle Fondation Louis Vuitton sa konal večierok pri príležitosti zahájenia Letných olympijských hier v Paríži, na ktorom sa zúčastnili hviezdy z celého sveta.

Slávnostný večierok Prelude to the Olympics prílákal do srdca Paríža hviezdy z celého sveta. Najväčší športový sviatok tohto roka dnešným dňom začína a Francúzsko bude nasledovné dni stredobodom pozornosti celého sveta. 

Čítajte tiež: Nádherné mongolské uniformy na slávnostný ceremoniál letných OH v Paríži obleteli svet: Pocta tradícii a kultúre

Letné olympijské hry 2024 v Paríži si nenechali ujsť hviezdy z celého sveta, ktoré sa objavili večer pred zahájením na červenom koberci. Nechýbali osobnosti zo športového sveta, ale aj návrhári, herečky či speváci. Kto si čo obliekol na Welcome party a ako im to pristalo?

Zendaya


Charlize Theron


Natalia Vodianova


Anna Wintour


Jelena a Novak Djokovic


Pharell Williams


Serena Williams


Snoop Dogg

Neprehliadnite: Dizajnér Jan Černý ohúril olympijskou kolekciou pre český tím: V tomto pôjde delegácia počas zahajovacieho ceremoniálu v Paríži

]]>
Fri, 26 Jul 2024 11:00:00 2024-07-26 11:00:00 1
3 miesta v Taliansku, ktoré musíte počas leta navštíviť: Užijete si panenské pláže aj dychberúce výhľady https://feminity.zoznam.sk/c/918103/3-miesta-v-taliansku-ktore-musite-pocas-leta-navstivit-uzijete-si-panenske-plaze-aj-dychberuce-vyhlady
Dovolenková sezóna je v plnom prúde. My sme pre vás objavili tri čarovné miesta, kde si rozhodne užijete romantiku vo veľkom a stanú sa pre vás srdcovkami. Inšpirujte sa našimi tipmi!
3 miesta v Taliansku, ktoré musíte počas leta navštíviť: Užijete si panenské pláže aj dychberúce výhľady
3 miesta v Taliansku, ktoré musíte počas leta navštíviť
Fri, 26 Jul 2024 10:00:00

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. My sme pre vás objavili tri čarovné miesta, kde si rozhodne užijete romantiku vo veľkom a stanú sa pre vás srdcovkami. Inšpirujte sa našimi tipmi!

1. FORIO D'ISCHIA - MEZZATORRE HOTEL

Toto je východiskový bod, odkiaľ máte Ischiu doslova na dosah ruky. Či už je to ohromujúca Giardini La Mortella alebo a Sant’Angelo, všetky úžasné krásy ostrova sú naozaj na skok. Mezzatorre Hotel & Thermal Spa je čarovný hotelík, nachádzajúci sa na skalnatom výbežku na severozápadnom cípe Ischie. Užijete si tu vlastný súkromný záliv, azúrové more, dve reštaurácie, jeden bar, úžasné wellness centrum a termálne kúpele s tromi vodoliečebnými bazénmi, ktoré sa nachádzajú v strážnej veži hotela zo 16. storočia.

Neprehliadnite: Talentovaná Slovenka Zuzana pracovala pre Alexandra McQueena: Keď pochopila jednu vec, ťahalo ju to ešte ďalej

Táto oáza pokoja hrdo dominuje Neapolskému zálivu. Držia sa tu hesla Il Dolce Far Bene, čo je vízia trvalej udržateľnosti a záväzok zachovať jedinečnú krásu a tradície miestnych oblastí pre ďalšie generácie. 

Ubytovať sa môžete v 52 izbácha apartmánoch, ktoré sa nachádzajú v parku s rozlohou 7 hektárov, obklopené stredomorskými maquis. Kochať sa budete dychberúcimi výhľadmi z každej strany. Ide o spojenie unikátneho miesta s nádychom moderny, so zachovaním tradícií a prvkami luxusu. Ak hľadáte skutočne výnimočné miesto, tu ste správne. 

2. CAPRI - HOTEL LA MINERVA

Ak chcete zažiť vrúcnu taliansku pohostinnosť, dokonalú kuchyňu a užiť si magicky farebnú prírodu, na ostrove Capri ste rozhodne správne. Je to tu dokonalou symbiózou vizuálneho zážitku s tým gastronomickým. 

Hotel La Minerva sa nachádza v centre Capri, na pokojnom mieste s malebným výhľadom, len pár krokov od známeho námestia Piazzetta, butikov na Via Camerelle a čarovnej uličky Via Tragara, ktorá vedie k plážam s výhľadom na Faraglioni. No a rozprávkové záhrady Augustus na Via Krupp sú vzdialené len pár minút odtiaľto, čo sa tiež počíta. 

Určite vás tu dostane elegantný interiérový dizajn, ktorý spája súčasný dekor s klasickými prvkami ostrovnej architektúry, vrátane tradičných podláh z ručne maľovaných majolikových dlaždíc, remeselne vyrábanej keramiky, či klenutých stropov. Milovníci umenia a dizajnu, si tu rozhodne prídu na svoje. 

3. PORTOFINO - BELMOND HOTEL

Dané miesto je ozajstným klenotom Ligúrie. Nájdete ho ukryté v kopcoch Portofino, kde je sofistikovanosť votkaná do buniek DNA miestnych a do bohatej histórie. Obdivujte trblietavý výhľad na záliv z romantickej gurmánskej reštaurácie alebo sa túlajte vinicami a užívajte si momenty prítomnosti na maximum. 

Zažite autentické talianske jedlá v celej svojej kráse, začnite deň vzrušujúcou jazdou na motorovom člne alebo kúpaním v bazéne so slanou vodou, či v mori. Zakončite to večerou pri sviečkach a prechádzkou pri svetle hviezd po sviežich kvetinových záhradách. Ide o nádherné útočisko oddychu, ktoré keď navštívite, stanete sa súčasťou jeho legendárneho príbehu. Navštívili ho Winston Churchill, Maria Callas, Grace Kelly, či Charlie Chaplin. 

Ponorte sa aj vy do ducha tohto miesta neodolateľného pôvabu, v tom najlepšom z talianskych letovísk a vychutnajte si všetko prvotriedne, čo ponúka. 

Čítajte tiež: Travel agentka Katka vybavuje dovolenky v luxusných rezortoch: Tieto destinácie sú pre cestovanie v lete najbezpečnejšie

]]>
Fri, 26 Jul 2024 10:00:00 2024-07-26 10:00:00 1
Film Wishing on a Star od Petra Kerekesa v Benátkach: Ak chcete zmeniť svoj osud, musíte ísť v deň narodenín na toto miesto https://feminity.zoznam.sk/c/918094/film-wishing-on-a-star-od-petra-kerekesa-v-benatkach-ak-chcete-zmenit-svoj-osud-musite-ist-v-den-narodenin-na-toto-miesto
Film Petra Kerekesa Wishing on a Star bude mať svetovú premiéru na festivale v Benátkach.
Film Wishing on a Star od Petra Kerekesa v Benátkach: Ak chcete zmeniť svoj osud, musíte ísť v deň narodenín na toto miesto
Premiéra filmu Wishing on a Star od Petra Kerekesa
Fri, 26 Jul 2024 09:00:00

Film Petra Kerekesa Wishing on a Star bude mať svetovú premiéru na festivale v Benátkach.

Medzinárodný filmový festival v Benátkach zaradil do súťažnej sekcie Orizzonti novú dokumentárnu komédiu režiséra a producenta Petra Kerekesa, Wishing on a Star. Uvedie ju v  svetovej premiére. O ocenenie sa bude uchádzať spolu s ďalšími osemnástimi  filmami. Festival sa bude v tomto roku konať od 28. augusta do 7. septembra.

Wishing on a Star je druhým dlhometrážnym filmom v réžii Petra Kerekesa, ktorý uvedie prestížny benátsky festival v svetovej premiére. V roku 2021 zaradil do súťažnej sekcie Orizzonti drámu Cenzorka. Peter Kerekes a Ivan Ostrochovský si za ňu z festivalu odniesli Cenu za najlepší scenár. Stalo sa tak po prvý raz v histórii modernej slovenskej kinematografie. 

Hlavnou postavou filmu Wishing on a Star je Luciana de Leoni d'Asparedo, ktorá žije so svojou dcérou, manželom a svokrou neďaleko benátskej lagúny. Režisér a producent Peter Kerekes ju so svojim štábom navštevoval sedem rokov. Luciana je expertkou na aktívnu astrológiu a vie, že ak niekto chce zmeniť svoj osud, dokáže to. Je ale potrebné, aby v deň svojich narodenín vycestoval na miesto, na ktorom bude v tom čase ideálna konštelácia hviezd. Metóda je jednoduchá a efektívna.

Film v piatich príbehoch sleduje Lucianu a osudy jej klientov, Giovanniho, dvojičiek Adriany a Giuliany, Alessandry, Valentiny a Barbary. Všetci hľadajú nový život, lásku, vášeň, naplnenie túžob alebo pátrajú po odpovediach na otázky, ktoré im doposiaľ nikto nedal. Po rozhovore s Lucianou sa dozvedajú súradnice miest, na ktorých sa majú opäť narodiť. Svoj narodeninový deň by mali osláviť na Aljaške, Taiwane, Ostrove Cres v Chorvátsku, v Libanone alebo v Brazíii.

Tvorcovia filmu sprevádzajú Lucianiných klientov po všetkých zadaných miestach. Prvým z nich je Giovanni, majiteľ pohrebníctva, päťdesiatnik, ktorý stále žije so svojou matkou. Vycestuje do Brazílie. Hviezdy nad plážou Copacabana by mu mali v deň jeho narodenín do života priviesť ženu a deti, ktorým by, keď príde správny čas, odovzdal rodinný biznis. Adriana a Giuliana sú takmer identické dvojičky, dve navždy prepojené ženy odlišných osobností, s rovnakým temperamentom a rozdielnou predstavou o budúcnosti. Adriana si praje, aby jej sestra stretla lásku a mala deti. Stačí, aby si tehotenstvom prešla iba jedna z nich. Luciana tak obe posiela pod hviezdy Beirutu v Libanone. Alessandra je elegantná dáma, uväznená v spoločnom byte s takmer storočnou, sebeckou matkou. Bez možnosti stretnúť lásku alebo priateľstvo, oslobodiť sa. Šanca prichádza po matkinom pohrebe a Alessandra sa po kontrolných testoch v autoškole vydáva na ostrov Cres v Chorvátsku, aby oslávila svoje osemdesiate narodeniny a zmenila svoj život. Valentinin muž je mäsiar. Chladný ako mraznička, v ktorej ticho visia stehná mŕtvych zvierat. Valentina zúfalo túži po láske, ale nie novej a dobrodružnej. Túži po láske, pozornosti a vášni svojho muža. Cesta do mesta Anchorage na Aljaške by mohla roztopiť jeho ľadové srdce. Tam ju posiela Luciana. Barbara nikdy nepoznala blízkosť otca, známeho hudobníka, ktorý ju opustil keď mala tri roky. Túži po jeho láske ale aj po láske muža, s ktorým by mohla prežiť svoj život. Hnev, smútok a zúfalstvo by ju mohli prejsť po narodeninách na Taiwane. 

Dôležitou a výraznou súčasťou filmu Wishing on a Star je humor, za ktorým sa skrýva jemná a empatická myšlienka obyčajnej ľudskej potreby, túžby nájsť zmysel vo vesmíre vyplnenom nekonečným chaosom. Ako hovorí Luciana, „Láska sa môže skrývať za prvým rohom.“ 

Wishing on a Star bude mať slovenskú premiéru 26. septembra 2024 a do našich kín ho prinesie spoločnosť Filmtopia. 

]]>
Fri, 26 Jul 2024 09:00:00 2024-07-26 09:00:00 1
Letné dovolenkové tipy známych Sloveniek, Natália Selveková: Ja osobne počas leta najradšej navštevujem Európu https://feminity.zoznam.sk/c/918105/letne-dovolenkove-tipy-znamych-sloveniek-natalia-selvekova-ja-osobne-pocas-leta-najradsej-navstevujem-europu
Krásna podnikateľka Natália Selveková, vybudovala od nuly kliniky krásy, ktoré sa v priebehu pár rokov dostali na absolútny vrchol toho najlepšieho, čo beauty biznis ponúka. Je pracovitá, láskavá, milá, a má neskutočný vkus. Aj preto nás zaujímali jej dovolenkové tipy!
Letné dovolenkové tipy známych Sloveniek, Natália Selveková: Ja osobne počas leta najradšej navštevujem Európu
Letné dovolenkové tipy známych Sloveniek, Natália Selveková
Fri, 26 Jul 2024 07:30:00

Krásna podnikateľka Natália Selveková, vybudovala od nuly kliniky krásy, ktoré sa v priebehu pár rokov dostali na absolútny vrchol toho najlepšieho, čo beauty biznis ponúka. Je pracovitá, láskavá, milá, a má neskutočný vkus. Aj preto nás zaujímali jej dovolenkové tipy!

Aká je tvoja najobľúbenejšia letná dovolenková destinácia a prečo? 

Ja osobne počas leta najradšej navštevujem Európu. Môj prvý výlet leta 2024 bolo Benátsko, kde sme mali s priateľmi prenajatú nádhernú vilu zo 16. storočia: Villa Emo Capodilista. Týmpádom aj samotné ubytovanie bolo zážitkom a výletom do histórie. 

Prečítajte si: Ako bývajú známe Slovenky: Rada zosúlaďujem krásu s funkčnosťou, ako to vyzerá u Kingy Puhovej?

Na vile som oslávila aj svoje narodeniny v štýle benátskeho karnevalu. Počas pobytu sme absolvovali aj niekoľko výletov. Najzaujímavejšie pre mňa, ako milovníka umenia, bolo pozrieť si slávne Benátske Bienále. 


Videli sme veľké množstvo zaujímavých umeleckých diel, následne sme užili aj príjemný obed na terase ikonického hotela Danieli a samozrejme aj gondolu. 

Čítajte tiež: Slávnosť ako na kráľovskom dvore: Dominika Navara Cibulková s manželom pokrstili dcéru Ninku

Odporúčam urobiť si výlet do Prosecco hills. My sme navštívili rôzne vinárstva, dozvedeli sa viac o pestovaní viniča v tejto oblasti a špecifikách výroby Prosecca. 

]]>
Fri, 26 Jul 2024 07:30:00 2024-07-26 07:30:00 1
Tieto znamenia zverokruhu sú prirodzene naklonené vychutnávať si každú sekundu života: Radíte sa medzi ne aj vy? https://feminity.zoznam.sk/c/918102/tieto-znamenia-zverokruhu-su-prirodzene-naklonene-vychutnavat-si-kazdu-sekundu-zivota-radite-sa-medzi-ne-aj-vy
Niektorí ľudia si skutočne vedia užívať plnými dúškami. Zbožňujú život a každý deň si robia výnimočným. Kto sa sem radí?
Tieto znamenia zverokruhu sú prirodzene naklonené vychutnávať si každú sekundu života: Radíte sa medzi ne aj vy?
Tieto znamenia zverokruhu sú prirodzene naklonené vychutnávať si každú sekundu života
Fri, 26 Jul 2024 06:00:00

Niektorí ľudia si skutočne vedia užívať plnými dúškami. Zbožňujú život a každý deň si robia výnimočným. Kto sa sem radí?

1. Baran

Baran, prvé znamenie zverokruhu, je známy svojou smelosťou a nadšením. Títo ohniví jedinci sa vždy túžia vrhnúť po hlave do nových dobrodružstiev, pričom každý okamih prijímajú s vášňou. So svojou nebojácnou povahou a spontánnym duchom sa Baranovi darí tešiť z prítomnosti vo veľkom, čo z tohto znamenia robí dobrodruhov, ktorí žijú život absolútne naplno.

Čítajte tiež: Symbol večnej mladosti: Vďaka tomuto si ženy dokážu udržať najlepší vek a neustály záujem mužov 

2. Lev

Sebavedomí a charizmatickí Levy žiaria najviac, keď sú obklopení smiechom a vzrušením. Títo prirodzení vodcovia sa radi ukazujú vo svetle reflektorov a vychutnávajú si radosť z prítomného okamihu. Či už organizujú honosnú párty alebo si jednoducho užívajú spontánny výlet s priateľmi, dokážu urobiť každý zážitok nezabudnuteľným.

3. Strelec

Strelci sú veční optimisti, ktorí stále hľadajú nové zážitky a dobrodružstvá. So svojou bezhraničnou zvedavosťou a dobrodružným duchom sa títo slobodomyseľní jedinci, vyžívajú v spontánnosti a vzrušení. Či už skúmajú vzdialené krajiny alebo sa vydávajú na dobrodružný výlet, Strelci si vážia vzrušenie z neznáma a každý okamih prijímajú s otvorenou náručou a veľkým odhodlaním.

Mohlo by vás zaujímať: Mali sme sex pomaly denne, napriek tomu som chcela viac: Nakoniec som však zistila o sebe krutú pravdu

4. Ryby

Ryby sú hlboko naladené na svoje emócie a svet okolo nich, vďaka čomu sú veľmi citlivé na krásu prítomného okamihu. Tieto kreatívne duše sa často strácajú vo svojich snoch, útechu a inšpiráciu nachádzajú vo svete fantázie a snov. So svojou intuitívnou povahou a empatickým duchom, oceňujú kúzlo okamihu a nachádzajú radosť v tých najjednoduchších potešeniach.

]]>
Fri, 26 Jul 2024 06:00:00 2024-07-26 06:00:00 1
Final Sale Week a zľavy až do výšky 50% na značky ako Karl Lagerfeld, Philipp Plein, Coach či Converse https://feminity.zoznam.sk/c/918106/final-sale-week-a-zlavy-az-do-vysky-50-na-znacky-ako-karl-lagerfeld-philipp-plein-coach-ci-converse
Chcete svoj šatník doplniť o letné must-have kúsky? V Designer Outlet Pardnorf je v dňoch 22. - 27. júla obľúbený Final Sale Week, ktorý ponúka na vybrané položky zľavy až 50 % z outletových cien. Lákadlom pre návštevníkov zo Slovenska sú tiež predĺžené otváracie hodiny od pondelka do piatku do 21 hod. a v sobotu do 18 hod.
Final Sale Week a zľavy až do výšky 50% na značky ako Karl Lagerfeld, Philipp Plein, Coach či Converse
Fri, 26 Jul 2024 05:59:00

Chcete svoj šatník doplniť o letné must-have kúsky? V Designer Outlet Pardnorf je v dňoch 22. - 27. júla obľúbený Final Sale Week, ktorý ponúka na vybrané položky zľavy až 50 % z outletových cien. Lákadlom pre návštevníkov zo Slovenska sú tiež predĺžené otváracie hodiny od pondelka do piatku do 21 hod. a v sobotu do 18 hod.

Známe tváre na nákupoch v Designer Outlet Parndorf

Jedinečné značky, ktoré široko-daľeko v takomto počte nenájdeme a tiež výhodné ceny v Designer Outlet Parndorf, sa tešia veľkej obľube aj u slovenských influencerov, ktorých zaujala akciová ponuka v predajni Philipp Plein či Salomon.

Final Sale Week odštartoval v Parndorfe v pondelok 22. júla. Vďaka širokej ponuke viac ako 160 predajní od módnych a športových značiek až po kozmetiku a bytové doplnky od Furla, New Balance, Boss, Levi’s, Under Armour, Geox, Le Creuset a mnohých ďalších, tu aj vy nájdete najnovšie must-have kúsky letnej sezóny pre celú rodinu.

Spoločné nákupy si užila modelka Lenka Tekeljaková aj Miss Universe SR 2013 Jeanette Borhyová. V Parndorfe sa ukázal tiež český DJ Pufflick a dvojica Jakub Vitek a Hanka Dědková z druhej série šou Love Island.

Znovu-otvorené predajne Swarovski či Rituals

Rozmanitosť značiek v centre sa neustále rozširuje - v novom šate si užijete aj znovu otvorené predajne Strellson a Tom Tailor, Lacoste a tiež Swarovski. Novú, ešte väčšiu predajnu čoskoro otvorí aj obľúbený Rituals.

V minulom roku v centre pribudlo celkovo 20 nových značkových predajní, prestavieb predajní a pop-up predajní na celkovej ploche 3 700 m². Veľkou novinkou, ktorá určite poteší módnych nadšencov je prirpavované otvorenie predajne Alexander McQueen, ktorá v Designer Outlet Parndorf pribudne už v septembri.

A ak vám počas nakupovania vyhladne? V Designer Outlet Parndorf si môžete vychutnať zákusok v Café Sacher, zdravé chuťovky v reštaurácii Lia's, alebo hamburgerové špeciality v novej reštaurácii Le Burger. V centre nádjete tiež foodtruck zónu, kde ponúkajú všetko od pizze a burritos až po vegánsku zmrzlinu.

- reklamná správa -

]]>
Fri, 26 Jul 2024 05:59:00 2024-07-26 05:59:00 1
Títo muži sa radia medzi najdominantnejších: Prejavuje sa to u nich v práci, ale aj v osobnom živote https://feminity.zoznam.sk/c/918099/tito-muzi-sa-radia-medzi-najdominantnejsich-prejavuje-sa-to-u-nich-v-praci-ale-aj-v-osobnom-zivote
Extrémne dominantní, ale aj svojskí a sebavedomí. Presne takí daní muži sú. Ak ich máte vo svojom okolí, zbystrite pozornosť.
Títo muži sa radia medzi najdominantnejších: Prejavuje sa to u nich v práci, ale aj v osobnom živote
Títo muži sa radia medzi najdominantnejších
Thu, 25 Jul 2024 14:00:00

Extrémne dominantní, ale aj svojskí a sebavedomí. Presne takí daní muži sú. Ak ich máte vo svojom okolí, zbystrite pozornosť.

1. Baran: Neohrozený vodca

Muži, ktorí sa narodili medzi 21. marcom a 19. aprílom, teda v znamení Barana sú prirodzenými vodcami. Ich nebojácne odhodlanie a neochvejná dôvera, ich často poháňajú do popredia v akejkoľvek situácii.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovanie podľa veku: V tridsiatke treba zvýšiť príjem bielkovín, po štyridsiatke sa zamerajte vlákninu

Baranom sa darí v rámci rôznych výziev, neboja sa prevziať zodpovednosť, vďaka čomu sú jedným z najdominantnejších znamení zverokruhu vôbec. Vždy idú za tým, čo si zaumienia a nepozerajú na ľudí okolo seba. 

2. Lev: Kráľovský vládca

Ďalej tu máme majestátneho Leva. Práve muži narodení medzi 23. júlom a 22. augustom, vyžarujú charizmu a autoritu, kamkoľvek prídu. Levy sú ovládané mocným Slnkom, majú vrodený zmysel pre hrdosť a magickú osobnosť.

Ich prítomnosť priťahuje pozornosť a majú talent bez námahy prevziať kontrolu nad každou situáciou. Neboja sa stúpať po rebríčku úspechu a ich odhodlanie dostať sa na vrchol z nich robí úspešných, no veľmi tvrdých ľudí.

3. Škorpión: Záhadný mysliteľ

Prejdeme k záhadnému Škorpiónovi. Chlapi narodení medzi 23. októbrom a 21. novembrom, sú definovaní svojou intenzívnou vášňou a odhodlaním napredovať. Vďaka bystrej intuícii a strategickému mysleniu, často prejavujú svoju moc vo viacerých oblastiach.

Čítajte: Najzdravšia diéta sveta podľa odborníkov: Nejde len o schudnutie, ľudí by malo zaujímať aj to, koľko rokov sa dožijú

Ich schopnosť vidieť pod povrch im dáva totiž výraznú výhodu, vďaka čomu sú skutočne dominantnými stvoreniami. A žiaľ prejavuje sa to veľmi často aj vo vzťahovej sfére, kde to rozhodne nie je pozitívnou črtou. 

]]>
Thu, 25 Jul 2024 14:00:00 2024-07-25 14:00:00 1
Princ William údajne plánuje vziať svoje deti na dojemný výlet, ktorý raz sám absolvoval so svojou matkou, Dianou https://feminity.zoznam.sk/c/918088/princ-william-udajne-planuje-vziat-svoje-deti-na-dojemny-vylet-ktory-raz-sam-absolvoval-so-svojou-matkou-dianou
Princezná Diana bola aj matkou, ktorá brala svoje deti, princov Williama a Harryho na netradičné výlety. Jeden taký utkvel samotnému princovi Williamovi v pamäti až tak, že sa rozhodol znova ho absolvovať aj so svojimi deťmi. O ktorom je reč a prečo?
Princ William údajne plánuje vziať svoje deti na dojemný výlet, ktorý raz sám absolvoval so svojou matkou, Dianou
Princ William údajne plánuje vziať svoje deti na dojemný výlet, ktorý absolvoval so svojou matkou, Dianou.
Thu, 25 Jul 2024 12:00:00

Princezná Diana bola aj matkou, ktorá brala svoje deti, princov Williama a Harryho na netradičné výlety. Jeden taký utkvel samotnému princovi Williamovi v pamäti až tak, že sa rozhodol znova ho absolvovať aj so svojimi deťmi. O ktorom je reč a prečo?

Nekonvenčná aj v trávení voľného času so synmi  

Podľa magazínu Marie Claire sa princ William rozhodol znova absolvovať jeden dojemný výlet, ktorý už raz podnikol ako dieťa so svojou matkou, princeznou Dianou. Diana bola veľmi pozoruhodná a nekonvenčná matka v mnohých ohľadoch. Prejavilo sa to aj v spôsobe trávenia voľného času so svojimi synmi. Diana vzala raz malého princa Williama na dojemný „výlet“, návštevu centra pre bezdomovcov. Podľa denníka The Times sa princ rozhodol presne na takúto návštevu vziať aj svoje tri deti, Georga, Charlotte a Louisa. 

Mohlo byvás zaujímať: Princ William sa narodil ako nástupca trónu: On ale nechcel byť kráľom Británie, o svojej budúcnosti mal inú predstavu

Otázka bezdomovectva  je pre princa dôležitá 

Diana mala vziať Williama prvýkrát do útulku pre bezdomovcov, keď mal len 11 rokov. Pomoc ľuďom bez domova bola kľúčovou zložkou kráľovskej práce princeznej, ktorú v dospelosti prevzal a jej syn William. Práve vďaka jej vplyvu je otázka bezdomovectva v Británii Williamovmu srdcu veľmi blízka. Ako informuje magazín Hello ďalej minulý rok spustil program na ukončenie bezdomovectva v Spojenom kráľovstve Homewards: „Tento päťročný program sa snaží vytvoriť lokálne vedené koalície angažovaných jednotlivcov, organizácií a podnikov, ktorí majú v úmysle spolupracovať na prevencii a konečnom ukončení bezdomovectva vo svojich miestnych oblastiach.“ 

Bezdomovectvu sa dá predchádzať spoluprácou 

Návštevy centier pre bezdomovcov sa princa v detstve veľmi dotkli, a keď spustil Homewards, povedal: „V modernej a progresívnej spoločnosti by mal mať každý bezpečný domov, malo by sa s ním zaobchádzať dôstojne a mala by mu byť poskytnutá podpora, ktorú potrebuje... Prostredníctvom Homewards to chcem urobiť skutočnosťou a počas nasledujúcich piatich rokov dať ľuďom v celom Spojenom kráľovstve nádej, že bezdomovectvu možno predchádzať, keď budeme spolupracovať,“ cituje ho Hello.

Čítajte tiež: Tieto veci ste o budúcom kráľovi, princovi Williamovi zrejme netušili: Čo formovalo jeho život a aká je jeho veľká vášeň?

Je  možné urobiť bezdomovectvo vzácnym, krátkym a neopakovateľným

William tiež podotkol, že mal to šťastie, že z prvej ruky videl neúnavnú prácu ľudí a organizácií v celom tomto sektore, hmatateľný vplyv ich úsilia a čo sa dá urobiť, keď sa komunity dokážu zamerať na prevenciu bezdomovectva a nie na jeho zvládanie: „Je to veľká úloha, ale pevne verím, že spoluprácou je možné urobiť bezdomovectvo vzácnym, krátkym a neopakovateľným, a veľmi sa teším na spoluprácu s našimi šiestimi miestami, aby sa naše ambície stali skutočnosťou.“ 

Neprehliadnite: Ak sa stane čoskoro princ William kráľom, značne to ovplyvní život malého Georga: Čo najstaršieho syna Kate a Williama čaká?

Je to správna vec odhaliť deťom pravdu 

Princ tiež v minulosti prezradil, že dúfa, že ešte raz odovzdá toto posolstvo a to práve svojim deťom, Georgovi, Charlotte a Louisovi. Plánuje im predstaviť svoju prácu a začne tým, že ich vezme do jedného útulku pre bezdomovcov ako kedysi matka jeho:  „Myslím, že to môže vyvážiť ich vzdelanie, určite tomu budú vystavené... Keď sme boli v Londýne, jazdili sme tam a späť, pravidelne sme videli ľudí sedieť pred supermarketmi a rozprávali sme sa o tom. Povedal som deťom, prečo sú tam, čo sa vlastne deje. Myslím, že je to v záujme nás všetkých. Je to správna vec odhaliť pravdu aj deťom v správnom čase, v správnom dialógu, aby mali aj oni pochopenie.“ 

 

]]>
Thu, 25 Jul 2024 12:00:00 2024-07-25 12:00:00 1
LevinFelin priniesli na trh rastúce postieľky: K tomu pridali tie najkrajšie textílie detskej výbavičky šité na Slovensku https://feminity.zoznam.sk/c/918058/levinfelin-priniesli-na-trh-rastuce-postielky-k-tomu-pridali-tie-najkrajsie-textilie-detskej-vybavicky-site-na-slovensku
Láska k deťom ich priviedla k predaju dizajnových rastúcich postieľok najvyšších štandardov a textilných doplnkov do detskej izbičky, ktoré sa šijú na Slovensku. V LevinFelin sme našli tie najkrajšie doplnky pre najmenších.
LevinFelin priniesli na trh rastúce postieľky: K tomu pridali tie najkrajšie textílie detskej výbavičky šité na Slovensku
Rastúca postieľka Nika a jedinečné textílie navrhnuté a šité na Slovensku
Thu, 25 Jul 2024 10:00:00

Láska k deťom ich priviedla k predaju dizajnových rastúcich postieľok najvyšších štandardov a textilných doplnkov do detskej izbičky, ktoré sa šijú na Slovensku. V LevinFelin sme našli tie najkrajšie doplnky pre najmenších.

Rastúce detské postieľky z bukového a jaseňového dreva

Jedinečné rastúce postieľky Smart Bed a Nika sú vyrobené z bukového a jaseňového dreva s povrchovou úpravou vhodnou pre najmenších a spĺňajú tie najvyššie štandardy. K postieľkam nájdete kvalitné matrace, ochranné mantinely a pletence, organizéry, ale aj množstvo doplnkov, ktoré príjemne dotvoria detskú izbičku vo farbách či už pre chlapca, dievčatko alebo ak sa nechávate prekvapiť, môžete siahnuť po neutrálnych odtieňoch.

Okrem postieľok LevinFelin ponúka aj Montessori prvky a doplnky. Nábytok je vyrobený z kvalitného dreva s povrchovou úpravou a zaoblením, aby si bábätko či dieťatko neublížilo. Textilné doplnky a hračky ako hniezda pre bábätká, zavinovačky, baldachýny, nebesá nad postieľku, detské vankúše rôznych tvarov, mojkáčikovia, hracie koberce a podobne. V LevinFelin nájdete kompletný servis k textíliám, ktoré sú jedinečné vďaka tomu, že sú navrhované a šité u nás na Slovensku. 

Doručenie vzorkovníka látok

Všetky textílie a doplnky nájdete v rôznych farebných a textilných prevedeniach. Pre lepšiu predstavu môžete využiť zaslanie vzorkovníka látok, na základe ktorých si môžete vystaviť originálne detské kráľovstvo pre vaše ratolesti. V jednej kolekcii môže byť až 10 látok a kolekcií si môžete objednať aj viac. Zorientovať sa vám pomôže aj online vzorkovník, kde nájdete materiály ako bavlna, bio bavlna, vafle bavlna, mušelín, plyš, úplet, tyl a ďalšie. Paleta farieb je pestrá a okrem škály rôznych odtieňov môžete vyberať aj zo vzorov ako les na bielom, lúka, magnólie, vintage ruže či safari, a nakombinovať tak rôzne jedinečné vzhľady. Textílie a doplnky sú navrhované a šité na Slovensku z látok od európskych dodávateľov.

Personalizované vyšívanie textu (mena)

Novinkou je tiež personalizované vyšívanie textu alebo mena, iniciálok na textil a doplnky. Takéto doplnky sú od srdca a evokujú tak peknú spomienku vždy, keď sa na ne pozriete.

Viac informácií nájdete na LevinFelin.sk.

]]>
Thu, 25 Jul 2024 10:00:00 2024-07-25 10:00:00 1
Radostná novinka: Jeden z najkrajších párov, Adam Bárdy s manželkou Bibiánou, očakávajú ďalšie bábätko a nielen jedno! https://feminity.zoznam.sk/c/918101/radostna-novinka-jeden-z-najkrajsich-parov-adam-bardy-s-manzelkou-bibianou-ocakavaju-dalsie-babatko-a-nielen-jedno
Herec Adam Bárdy s manželkou Bibiánou patria medzi najkrajšie páry nášho šoubiznisu. Spolu vychovávajú syna Alana, ku ktorému už čoskoro pribudnú súrodenci. Manželia oznámili, že čakajú dvojičky!
Radostná novinka: Jeden z najkrajších párov, Adam Bárdy s manželkou Bibiánou, očakávajú ďalšie bábätko a nielen jedno!
Radostná novinka: Jeden z najkrajších párov, Adam Bárdy s manželkou Bibiánou, očakávajú ďalšie bábätko a nielen jedno!
Thu, 25 Jul 2024 09:00:00

Herec Adam Bárdy s manželkou Bibiánou patria medzi najkrajšie páry nášho šoubiznisu. Spolu vychovávajú syna Alana, ku ktorému už čoskoro pribudnú súrodenci. Manželia oznámili, že čakajú dvojičky!

Obľúbený herec Adam Bárdy oslávil narodeniny a pri tejto príležitosti sa pochválil na sociálnej sieti Instagram s nádhernou radostnou novinkou. Spolu s manželkou, modelkou Bibiánou, s ktorou majú takmer trojročného syna Alana, očakávajú ďalší prírastok a to rovno dva. Krásna Bibiána totiž nosí pod srdcom dvojičky!

„Ďakujem pekne všetkým za narodeninové priaznia, najväčší darček je už pár mesiacov vo výrobe, len kurér ešte asi stojí niekde v zápche. Hashtag + 2 (slovom dva),“ oznámil Adam.

Prečítajte si: Móda z festivalu Pohoda 2024: Známa topmodelka v originálnom outfite, Ivana Gáborík zvolila odvážnu kombináciu

Harmonická rodinka v spojení s prírodou

Sympatický pár, ktorý patrí medzi tie najkrajšie v šoubiznise sa teší, že sa rozrastie ich rodinka. Na spoločnej fotografii, kde sú aj so psíkom pôsobia úprimne šťastne a z ich vzťahu ide harmónia. Adam a Bibiána si získali fanúšikov svojou prirodzenosťou a kladným vzťahom k prírode a k "obyčanému" životu. Každodenné radosti zdieľajú so svojimi fanúšikmi a práve to na nich oni milujú.

Vidiecky život a tie obyčajné veci robia krásne detstvo a Alan si nemohol vybrať lepších rodičov. Bibiána so svojím citom pre estetiku zdieľa nádherné rodinné momenty s autentickou atmosférou, z ktorých vyžaruje teplo domova, láska a radosť zo života. Často pri pohľade na tieto zábery človek dostane zimomriavky alebo pocit nostalgie. Ćas s rodinou je totiž to najvzácnejšie, čo máme.

Bibiáne to s bruškom veľmi pristane a bude krásnou mamičkou troch! 

Neprehliadnite: VIDEO: Supermodelka 90. rokov Daniela Peštová v spoločnosti synov: Yannick a Paul Henry poriadne vyrástli, takýto majú štýl

]]>
Thu, 25 Jul 2024 09:00:00 2024-07-25 09:00:00 1
Hviezda Dunaja, Ráchel Šoltésová si materstvo užíva: Vždy to bol jej sen, takto jej synček už vyrástol https://feminity.zoznam.sk/c/918096/hviezda-dunaja-rachel-soltesova-si-materstvo-uziva-vzdy-to-bol-jej-sen-takto-jej-syncek-uz-vyrastol
Nádherná, mladučká herečka Ráchel Šoltésová si užíva najkrajšiu rolu v živote ženy. Je mamou rozkošného, vytúženého chlapčeka, ktorý jej robí obrovskú radosť. Kedy plánuje návrat na obrazovky?
Hviezda Dunaja, Ráchel Šoltésová si materstvo užíva: Vždy to bol jej sen, takto jej synček už vyrástol
Herečka v Dunaji hviezdila
Thu, 25 Jul 2024 07:30:00

Nádherná, mladučká herečka Ráchel Šoltésová si užíva najkrajšiu rolu v živote ženy. Je mamou rozkošného, vytúženého chlapčeka, ktorý jej robí obrovskú radosť. Kedy plánuje návrat na obrazovky?

Rodina je pre ňu splneným snom

Krásna a sympatická herečka Ráchel Šoltésová, nie je vo svete showbiznisu žiadnym nováčikom. Vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave a objavila sa v mnohých televíznych seriáloch ako Pán profesor, Druhá šanca, či Dunaj, k vašim službám.

Neprehliadnite: Tieto ženy sa plastickými operáciami netaja: Dodalo im to vraj na sebavedomí, vyzerajú však aj lepšie ako predtým?

Práve v poslednom spomínanom si získala srdcia mnohých televíznych divákov ako seriálová Kristína. Mladá žena, ktorá sa rozhodla odísť so svojím priateľom počas vojny za lepším životom do Palestíny. Avšak, to čo mnohí netušili bolo, že za jej odchodom stála radostná novinka. Tehotenstvo totiž tajila do vysokého štádia a sladké tajomstvo vedeli len blízki a kolegovia. Dokonca jej v Dunaji prešívali veci tak, aby bruško nebolo vidno.

Synček sa narodil 15. decembra a je vytúženým dieťatkom. Ráchel sa nikdy netajila tým, že chce byť mamou a rodina je splnením jej veľkého sna.

Úlohu mamy si teda užíva vo veľkom. A ako to vyzerá s jej návratom na obrazovky? Nejaké návrhy zo strany televízie už prebehli a herečka to vidí takto. 

"Niečo už prebehlo. Ja by som sa veľmi tešila, keby to už čím skôr bolo, ale mám veľmi malé dieťa, tak ešte čakáme. Máme sa dobre, je to občas ťažké, občas vtipné, z každého rožka troška, ale užívame si to, je to pekné," povedala pre TV MARKÍZA začiatkom leta. 

Neprehliadnite: Slovenská topmodelka, inžinierka a žena, ktorá miluje ekológiu. Rozhovor s Barborou Bruškovou 

]]>
Thu, 25 Jul 2024 07:30:00 2024-07-25 07:30:00 1
Zostava, ktorou dosiahnete štíhlejší driek, pevnejšie nohy, krajšie ruky: Na toto sa musíte počas 15 minút zamerať https://feminity.zoznam.sk/c/918100/zostava-ktorou-dosiahnete-stihlejsi-driek-pevnejsie-nohy-krajsie-ruky-na-toto-sa-musite-pocas-15-minut-zamerat
Jednoduchou zostavou dosiahnete krásny, štíhly driek a celkovo pevnejšie telo. Základom je jediné, konzistentnosť.
Zostava, ktorou dosiahnete štíhlejší driek, pevnejšie nohy, krajšie ruky: Na toto sa musíte počas 15 minút zamerať
Zostava, ktorou dosiahnete štíhlejší driek, pevnejšie nohy krajšie ruky
Thu, 25 Jul 2024 06:00:00

Jednoduchou zostavou dosiahnete krásny, štíhly driek a celkovo pevnejšie telo. Základom je jediné, konzistentnosť.

Jednoduchá zostava pre krajšie telo

Táto zostava sľubuje naozaj malé zázraky v pomerne krátkom čase. Vďaka nej zvýšite výdaj kalórií, zlepšíte si rovnováhu, stabilitu a zároveň aj kardiovaskulárne zdravie. Ide totiž o kombináciu flexibilného a účinného cvičenia, zameraného na všetky časti tela, s tým, že cielite na driek, krajšie nohy a pevnejšie ruky. Na leto teda ideálna voľba! 

Mohlo by vás zaujímať: Stravovanie podľa veku: V tridsiatke treba zvýšiť príjem bielkovín, po štyridsiatke sa zamerajte vlákninu

15 minútová zostava pre vysnívané telo:

  1. minúta: jumping jack
  2. minúta: plank
  3. minúta: výpady vpred
  4. minúta: pilates mountain climbers
  5. minúta: brušáky
  6. minúta: dvíhanie panvy
  7. minúta: skracovačky
  8. minúta: výpady vzad
  9. minúta: plank
  10. minúta: vydýchanie v polohe dieťaťa
  11. minúta: plank
  12. minúta: jumping jack
  13. minúta: brušáky
  14. minúta: drepy
  15. minúta: jumping jack

Základom pri celej tejto zostave je konzistentnosť. Je dôležité robiť ju aspoň 5-6 dní v týždni, aby ste dosiahli výsledky. Pokiaľ sa tým budete riadiť, naozaj na sebe veľmi rýchlo uvidíte zmenu. Takže aj počas leta sa dokážete ešte dopracovať k postave, po ktorej túžite. 

Týmto sa pri cvičení riaďte

  • Necvičte s plným žalúdkom, najedzte sa najneskôr hodinu a pol pred tréningom.
  • Pri tréningu musíte cítiť námahu, nie bolesť.
  • Vždy je lepšie cvičiť aspoň krátko, ako necvičiť vôbec.
  • Veľmi dobrou voľbou je striedanie tvarovacieho a silového cvičenia s kardio cvičením

Čítajte: Najzdravšia diéta sveta podľa odborníkov: Nejde len o schudnutie, ľudí by malo zaujímať aj to, koľko rokov sa dožijú

]]>
Thu, 25 Jul 2024 06:00:00 2024-07-25 06:00:00 1
Môjmu mužovi posielala erotické zábery: Ohrdnutá milenka však zašla ďalej a začala sa takto vyhrážať https://feminity.zoznam.sk/c/918074/mojmu-muzovi-posielala-eroticke-zabery-ohrdnuta-milenka-vsak-zasla-dalej-a-zacala-sa-takto-vyhrazat
Erotickými zábermi to celé len začalo a stavím sa, že určite nie som jediná, ktorá si niečím takýmto vo vzťahu musela prejsť.
Môjmu mužovi posielala erotické zábery: Ohrdnutá milenka však zašla ďalej a začala sa takto vyhrážať
Môjmu mužovi posielala erotické zábery: Ohrdnutá milenka však zašla ďalej a začala sa takto vyhrážať
Wed, 24 Jul 2024 14:00:00

Erotickými zábermi to celé len začalo a stavím sa, že určite nie som jediná, ktorá si niečím takýmto vo vzťahu musela prejsť.

O tom, že sme mali s mužom normálny vzťah nebudem písať, prejdem rovno k veci, nakoľko si nemyslím, že nevera prichádza vždy len vtedy, keď vám niečo neklape. 
Medzi nami sú jednoducho ženy, ktoré keď si zaumienia, že majú zálusk práve na vášho muža, jednoducho máte smolu. Urobia všetko pre to, aby ho dostali. 

Čítajte tiež: Tieto ženy patria medzi najžiarlivejšie a zároveň sú najčastejšie neverné: Pred kým sa mať na pozore?

V jeden večer som mužovi v telefóne objavila erotické zábery

V jeden večer som objavila v telefóne môjho muža erotické zábery od jednej slečny. Hneď mi bolo jasné, že s ňou niečo mal. Neviem, prečo, ale som už vo veku, kedy ma to akosi neprekvapuje, možno práve preto, že všetky moje kamošky si prešli niečím podobným. Asi bola len otázka času, kedy sa to stane mne. Aj keď ma pohľad na tieto zábery veľmi zabolel a to nebudem tajiť, viedli sme s mužom relatívne na úrovni debatu. Nič nepopieral, ale neplánoval sa ani rozvádzať. Jednoducho úlet. 
Fotky vymazal a mne nezostávalo nič, len mu veriť, že to nie je na mňa žiadna hra a myslí to úprimne. Áno, možno naivné, ale kvôli nejakej mladej nevyrovnanej slečne som nehodlala zahodiť naše manželstvo a celkovo rodinu. Mali sme už syna. 

Za sex s ním si chcela nechať platiť

Zdá sa však, že s jeho odmeranosťou dotyčná nerátala a jej plán sa tak skončil hneď na začiatku. Preto urobila to, čo väčšina mileniek – začala posielať dané fotografie mne. To ma neprekvapilo. Je to reakcia takmer každej milenky. Navyše, dané foto som už videla. Bolo to ako obnovený vírus na počítači, ktorý smeroval do opäť koša. 

Zrejme ju však prekvapilo, že som sa s ňou rozhodla nekomunikovať. Ani ja, ani môj manžel. V snahe získať manželovu pozornosť klesla na úplné dno. Začala sa mu vyhrážať, že mu zničí nielen rodinu, ale aj kariéru. Mala fotografie z ich intímneho pomeru, ktoré začala postupne zverejňovať na Only Fans, kde jej za to platili nadržaní chlapi. Na záberoch, ktoré zverejnila, nebolo vidno, že ide o môjho muža, boli tam len náznaky chlapa, bez tváre a bez rozpoznania identity. Začala sa však vyhrážať, že bude pokračovať ďalej. Len tak. Toto dievča si totiž počas intímneho pomeru stihlo porobiť fotografie s mojím manželom, aby ho neskôr mohla ničiť a vyhrážať sa mu. Čudujem sa, že si to chlapi dnes vôbec neuvedomujú a o to viac ma mrzí, že práve môj manžel takto naletel a riskoval zničenie nielen rodiny, ale aj svojho biznisu. V jednej sekunde sa mu zmenil život. 

Neprehliadnite: Mohli sme sa stretávať len na služobkách: Sexovali sme nonstop a napriek tomu nikdy nemal dosť, toto bol dôvod

Táto žena sa nám už niekoľko mesiacov snaží zničiť životy a to len tak bezdôvodne, namiesto toho, aby si našla nejakého iného muža. Manžel na ňu zvažuje podať trestné oznámenie.

]]>
Wed, 24 Jul 2024 14:00:00 2024-07-24 14:00:00 0
Bývalá návrhárka Lady Di: Princezná dostala namiesto romantickej lásky drsnú dohodu, ak nie ste milovaný, máte veľmi málo https://feminity.zoznam.sk/c/918084/byvala-navrharka-lady-di-princezna-dostala-namiesto-romantickej-lasky-drsnu-dohodu-ak-nie-ste-milovany-mate-velmi-malo
Bývalá módna návrhárka princeznej Diany, ktorej sa dostalo tej cti, že ju mohla obliekať hneď niekoľkokrát, prezradila, že namiesto vysnívanej romantickej a kráľovskej lásky, sa jej dostalo len surového obchodu. Hoci mala Lady Di všetko, z jej pohľadu nemala nič, pretože nemala lásku.
Bývalá návrhárka Lady Di: Princezná dostala namiesto romantickej lásky drsnú dohodu, ak nie ste milovaný, máte veľmi málo
Bývalá módna návrhárka princeznej Diany prezradila, že namiesto romantickej lásky dostala drsnú dohodu.
Wed, 24 Jul 2024 12:00:00

Bývalá módna návrhárka princeznej Diany, ktorej sa dostalo tej cti, že ju mohla obliekať hneď niekoľkokrát, prezradila, že namiesto vysnívanej romantickej a kráľovskej lásky, sa jej dostalo len surového obchodu. Hoci mala Lady Di všetko, z jej pohľadu nemala nič, pretože nemala lásku.

Ak nemáte lásku, máte veľmi málo, hoci ste bohatý 

Magazín Marie Claire robil rozhovor s britskou módnou návrhárkou princeznej Diany. Zandra Rhodes bez prikrášľovania povedala, že Lady Di sa namiesto romantickej lásky dostalo len surového obchodu či drsnej dohody. Princezná podľa nej nebola šťastná, pretože trpela nedostatkom lásky vo svojom živote: „Môžete mať všetko bohatstvo sveta, ale ak nemáte lásku alebo sa necítite milovaní, máte veľmi málo.“

Mohlo by vás zaujímať: Rozprávková svadba, počas ktorej ju už zožierala nevera: Princezná Diana mala v čase svadby pás len 12-ročného dievčaťa

Britský Vogue od nej chcel návrh svadobných šiat pre Dianu 

Spomínaná módna návrhárka je známa svojím odvážnym dizajnom a rovnako odvážnymi elektrickými ružovými vlasmi. Jej služby dodes využívajú mnohé známe a slávne osobnosti. Pravdou však je, že to bola práve Diana, ktorej podpora jej pomohla na módne výslnie. Rhodes sa po prvýkrát stretla s Dianou ešte v roku 1981, v tom istom roku, keď sa vydávala aj za princa Charlesa. Spolu so svojou priateľkou, Sarah Ferguson (ktorá si neskoršie vzala princa Andrewa) si prezerali jej butik. Ako ďalej prezrádza The Daily Mail, po návšteve butiku dostala Rhodes nečakaný telefonát z britského Vogue, ktorý ju požiadal, aby predložila návrh Dianiných kráľovských svadobných šiat.  „Zandrin náčrt čierneho korzetu sa nikdy nestal kráľovskými svadobnými šatami, skončil vo vlastníctve azda ďalšej najslávnejšej Diany, Diany Rossovej,“ dodáva. 

Čítajte tiež: Najočarujúcejšie stylingy princeznej Diany všetkých čias: Tieto sú inšpiráciou pre Kate a Meghan aj v roku 2022

Hoci súťaž  no svadobné šaty nevyhrala, spolupracovala s Dianou 

Hoci to nebola Rhodes, ktorá napokon vyhrala ponuku na návrh Dianiných svadobných šiat, spolupracovala s princeznou po jej svadbe a to celkovo päťkrát. Za zmienku stojí napríklad tento ružový kostým z roku 1986, pôvodne čiernej farby, ktorý mala Diana na sebe počas oficiálnej návštevy Japonska v tom istom roku. 

Rhodes si spomenula aj na ďalší módny kúsok, ktorý vyrobila pre Dianu: „Urobila som jej biele zavinovacie šaty a ona povedala, že potrebuje vedieť, že sa nerozpadnú a neukážu jej nohy, keď vystúpi z auta,“ prezradila v jednom rozhovore pre The Gurdian. Rhode tiež presne citovala aj jej dôvod, prečo: „Pretože si môžete byť istí, že keď vystúpim z toho  auta, budú tam na mňa v  nesprávnom uhle čakať ľudia, aby ma dostali.“

Neprehliadnite: Návrhárka svadobných šiat princeznej Diany pracuje na modernej verzii ikonickej róby o 43 rokov neskôr: Čo by na nich zmenila?

Diana mala svoje vlastné spôsoby , ako sa neprispôsobiť

V roku 2017 Rhode ešte na adresu Diany dodala, že nebola šťastná, ale bola skutočne láskavá. Tiež, že od princeznej z Walesu to bolo odvážne rozhodnutie spolupracovať v tých časoch práve s ňou. Predsa len, hoci mala už nejaké to meno vo svete módy, bola tiež čo sa týka vzhľadu neprehliadnuteľná a extravagantná. Mala zelené, neskôr ružové vlasy, ktoré jej ostali dodnes. Ale ako sama na záver dodala: „Princezná Diana mala svoje vlastné spôsoby , ako sa neprispôsobiť.“ 

 

]]>
Wed, 24 Jul 2024 12:00:00 2024-07-24 12:00:00 1
Svetlé tóny letu pristanú: Stavte na kúsky, ktoré na opálenej pokožke dokonale vyniknú https://feminity.zoznam.sk/c/918092/svetle-tony-letu-pristanu-stavte-na-kusky-ktore-na-opalenej-pokozke-dokonale-vyniknu
Svetlé a jemné tóny opálenej pokožke naozaj veľmi pristanú. Pozrite sa, ktoré kúsky vám pridajú sexappeal na počkanie.
Svetlé tóny letu pristanú: Stavte na kúsky, ktoré na opálenej pokožke dokonale vyniknú
Krásne a chic
Wed, 24 Jul 2024 10:00:00

Svetlé a jemné tóny opálenej pokožke naozaj veľmi pristanú. Pozrite sa, ktoré kúsky vám pridajú sexappeal na počkanie.

Pracovný look

Svetlé farby sú počas leta mimoriadne žiadanými. Na opálenej pokožke totiž vyzerajú absolútne dokonale a naozaj si takýmto úplne jednoduchým spôsobom, dokážete pridať veľkú dávku sexappealu.

Čítajte viac: VIDEO: Móda z Mercedes-Benz Fashion LIVE! 2023: Štýlová Sasha Gachulincová, originálna Babsy Jagušák a ďalšie

Dokonca aj pracovnému stylingu môžete dodať šmrnc a povýšiť ho na novú úroveň. Nezabudnite na bielu košeľu, sako, sukňu. Veľmi efektívne vyzerá žabó, či jemná čipka. 

Basic mood

Na bežný deň je toto ako stvorené. Klasická denimová sukňa a biele tričko, či polokošeľa dokážu skutočne veľmi veľa. Skrátka jasný a krásny dôkaz toho, že klasika nikdy nesklame a podčiarkne prirodzenosť.

 

Večerný styling

Toto je zase príklad pekného a chic večerného stylingu. Spojenie elegancie a sexappelu, ktoré určite zaujme. Keďže už samotný look je pútavý, pri doplnkoch sa riaďte skôr striedmosťou. 

Neprehliadnite: Svetre, ktoré vás zoštíhlia: Takto budete vyzerať nielen subtílnejšie, ale zároveň vás aj rozžiaria

]]>
Wed, 24 Jul 2024 10:00:00 2024-07-24 10:00:00 1
Program a súťaž o ceny pre celé rodiny v rámci World Music Festivalu Bratislava https://feminity.zoznam.sk/c/918095/program-a-sutaz-o-ceny-pre-cele-rodiny-v-ramci-world-music-festivalu-bratislava
V rámci World Music Festivalu Bratislava sú pre rodiny s deťmi a širšie publikum pripravené hudobné dielne/ workshopy pod vedením hudobníkov aj koncerty umelcov, ktorí vám spríjemnia sobotu 17. augusta 2024 v Letnej čitárni U červeného raka v Bratislave.
Program a súťaž o ceny pre celé rodiny v rámci World Music Festivalu Bratislava
Wed, 24 Jul 2024 09:59:00

V rámci World Music Festivalu Bratislava sú pre rodiny s deťmi a širšie publikum pripravené hudobné dielne/ workshopy pod vedením hudobníkov aj koncerty umelcov, ktorí vám spríjemnia sobotu 17. augusta 2024 v Letnej čitárni U červeného raka v Bratislave.

Viete čo je body percussion? Do tajov ako využívať vlastné telo ako perkusívny nástroj vás zasvätia speváci z Alice in Wonderband. Popritom sa môžete naučiť nové piesne z Balkánu i rómske piesne pod vedením Júlie Kozákovej. Okrem radosti zo spoznávania hudby tieto workshopy slúžia na posilnenie kreativity, sebavyjadrenia a komunikácie s ostatnými účastníkmi. Okrem toho si deti precvičia motoriku, naučia sa koordinovať pohyby a kombinovať ich so spevom.
Po workshopoch si môžete vypočuť rôznych hudobníkov, ktorí sa predstavia na tzv. Busking stage. Zo Slovenska aj zahraničia si vypočujete skupiny a sólistov:
vokálnu skupinu Milánosz, Zuzanu Homolovú s Milošom Železňákom, Ildikó Kraicovú , vokálnu sk. SILA a bubnovú show sk. Jamadan.

Navyše je pre vás pripravená aj súťaž o ceny.

Je určená pre zvedavé deti do 10 rokov, ktoré samozrejme s pomocou rodičov, radi objavujú zaujímavé miesta a nimi spojenú históriu. A keďže sme hudobný festival súťaž sa bude týkať slávnych hudobníkov. Ak vás naša súťaž zaujme, pokojne sa vyberte na objaviteľskú hudobnú prechádzku po Bratislave.

Zo správnych odpovedí vyberieme niekoľko výhercov, ktorých odmeníme počas festivalu na podujatí World music je pre všetkých, dňa 17. augusta 2024 v Letnej čitárni U červeného raka (vchod z Michalskej ulice).

Bude tu pre vás pripravený bohatý program od 10:00 do 16:00 hodiny.

Aj koncerty na „Klobúkovom pódiu“/Busking stage, kde môžete odmeniť hudobníkov, ktorí sa vám budú páčiť.

A teraz už k súťaži. Pripravení?

1. V centre mesta na Klobúčnickej ulici č. 2 je predajňa s CDčkmi a platňami, ak cez ňu prejdete, uvidíte pekný záhradný domček. Nachádza sa v ňom múzeum jedného z najväčších skladateľov a klaviristov Európy. Narodil sa práve v tomto dome, v čase, keď hudobná kultúra Prešporka, dnešnej Bratislavy, zaznamenávala jeden zo svojich vrcholov. Je tu vzácna kolekcia hudobných nástrojov z umelcovej pozostalosti. Priatelil sa aj s Ludwigom van Beethovenom či básnikom Johannom Wolfgangom Goethem, učil sa od Josepha Haydna aj Mozarta. Aj keď Bratislavu opustil v mladom veku, do rodného mesta sa opakovane vracal.

Viete ako sa tento hudobník volal?

2. Neďaleko od Klobúčnickej ulice je veľký Primaciálny palác. Za vchodom na ľavej strane je schodisko, ktoré vedie do krásnej Zrkadlovej sály. Je stále miestom, kde sa konajú koncerty. Počas svojej histórie privítala množstvo slávnych hudobníkov. Jedným z nich bol taliansky skladateľ, ktorý bol vymenovaný v r. 1774 za cisárskeho dvorného skladateľa a riaditeľa talianskej opery vo Viedni. Veľmi rýchlo získal uznanie a slávu. Jeho opery sa hrali v tom čase po celej Európe. Žil pokojným životom, bol otcom ôsmich detí, komponoval, dirigoval. Jeho meno by postupne vybledlo, keby nebolo W.A. Mozarta a jeho náhlej smrti, ktorá časom viedla k rôznym výmyslom. Náš hudobník mal oveľa dlhší život. Na rozdiel od Mozarta, ktorý zomrel mladý v 35 rokoch, na neho doľahol vek v plnej sile. Po dlhej a ťažkej chorobe umiera v roku 1825. Päť rokov po jeho smrti vychádza divadelná hra z pera ruského básnika Alexandra Puškina. Náš hudobník sa v nej opisuje ako úhlavný Mozartov nepriateľ. A to bol začiatok ohovárania, ktoré podporil vznik ďalšej hry a slávneho filmu Amadeus. V skutočnosti sa obaja hudobníci poznali. O vzájomnej podpore a úcte svedčí aj skutočnosť, že po Mozartovej smrti náš hudobník často dirigoval jeho opery a podporoval jeho umelecký odkaz.

Jeho krstné meno bolo Antonio. Kto bol tento skladateľ?

3. Chodby Primaciálneho paláca v Bratislave ponúkajú v lete príjemný tieň a keď prejdete cez jeho dve nádvoria dostanete sa skratkou na Laurinskú ulicu. Tu si môžete dať výbornú zmrzlinu a pokračovať v prechádzke smerom na Hviezdoslavovo námestie, kde stojí Historická budova Slovenského národného divadla. Dnešná budova bola postavená podľa návrhov F. Fellnera a H. Helmera. Títo viedenskí architekti postavili neuveriteľných 45 divadiel po celej Európe. Bratislavské Slovenské národné divadlo je jedným z nich. Slávnostné otvorenie sa konalo 22. septembra 1886 a budova mala vtedy ešte názov Mestské divadlo. V tom čase bola Bratislava krásne mesto, ale mala aj štvrte, kde sa ľuďom nežilo ľahko. Aby sa vyzbierali peniaze na pomoc pre chudobných ľudí, organizovali sa v Mestskom divadle tzv. benefičné koncerty. Pozývali sa známi hudobníci a vstupné od divákov sa venovalo mestskému chudobineckému fondu. Odtiaľ šli peniažky tým, ktorí to najviac potrebovali. Jedným zo známych skladateľov, ktorý prišiel do Bratislavy bol Johann Strauss, aby uviedol svoju najslávnejšiu operetu Die Fledermaus. Bola to veľká udalosť, lístky na predstavenie sa rýchlo vypredali, každý chcel vidieť svetoznámeho hudobníka. Predstavenie sa konalo 23.novembra 1888. Mestské divadlo praskalo vo švíkoch, diváci s veľkým nadšením tlieskali a Johann Strauss odchádzal ako hrdina, korunovaný vavrínovým vencom. Takýmto ušľachtilým skutkom pomohla hudba chudobným v Bratislave.

Viete slovenský názov najslávnejšej operety Johanna Straussa, ktorá zaznela v Mestskom divadle?

4. Z Hviezdoslavovho námestia sa Strakovou ulicou dostanete na Panskú ulicu č.27. Po ľavej strane budete prechádzať popri paláci. Patril šľachtickému chorvátskemu rodu a jeho majitelia boli známi podporovatelia umenia. Viedli napríklad divadlo Burgtheater založené Máriou Teréziou vo Viedni v polovici 18. storočia. Tam sa zoznámili s Beethovenom, ktorý prijal ich dcéru Babettu za svoju žiačku a neskôr vraj bol do nej tajne zaľúbený. Okrem nádhernej klavírnej sonáty Es-dur venoval Beethoven svojej krásnej, šikovnej žiačke aj svoj prvý klavírny koncert a ďalšie dve menej známe skladby. Veľkú sonátu Es-dur pritom napísal počas svojho pobytu práve v tomto paláci v Bratislave.

Aký je názov paláca na Panskej ulici č. 27, ktorý stále nesie meno chorvátskeho šľachtického rodu?

5. K poslednej zastávke vychádzky sa dostanete po Ventúrskej ulici, kde za Univerzitnou knižnicou zabočíte vľavo do podchodu. Dostanete sa k rožnej budove, kde je umiestnená pamätná tabuľa. V tomto kláštore študoval hudobný skladateľ Béla Bartók, po tom, čo sa vo veku 11 rokov s ovdovelou matkou a sestrou presťahovali do Bratislavy v roku 1892. Tu, na kráľovskom katolíckom gymnáziu, ktoré v tejto budove sídlilo, sa začal venovať hudbe pod vedením prvých učiteľov. Štúdium ukončil v roku 1899. Neskôr, počas štúdií na hudobnej akadémii v Budapešti už bol známy ako klavírny talent. Popri zamestnaní klavírneho učiteľa komponoval a venoval sa zbieraniu ľudových piesní. V roku 1904 strávil niekoľko týždňov v gemerskej dedine Hrlica, kde sa hlbšie zoznámil so slovenskou ľudovou hudbou a stal sa jej vášnivým zberateľom. Do Bratislavy sa vždy rád vracal, napr. na návštevy svojho priateľa Alexandra Albrechta. Pamätnú tabuľu v Bratislave na budove bývalého gymnázia odhalili na počesť Bélu Bartóka 8. apríla 1956.

Vedľa pôvodnej budovy kláštora je aj kostol, ktorý slúži ako koncertná sála. Ako sa volá budova bývalého gymnázia, kde B. Bartók študoval?

Veríme, že vám súťaž prinesie príjemný zážitok z prechádzky po Bratislave a spoznávania jej bohatej hudobnej histórie.

Vaše odpovede s menom súťažiaceho posielajte prosím najneskôr 5. augusta 2024 na email: info@worldmusicfestival.sk

Nezabudnite nám poslať aj vaše meno, email alebo tel. číslo.

Výhercov odmeníme 17.augusta 2024 počas podujatia World music je pre všetkých medzi 15:00 – 15:30 v Letnej čitárni U červeného raka.

Viac informácií nájdete na www.worldmusicfestival.sk

- reklamná správa -

]]>
Wed, 24 Jul 2024 09:59:00 2024-07-24 09:59:00 1
Domáce peelingy, ktoré počas leta pleť rozjasnia a zhydratujú: Tieto zložky sú kľúčové https://feminity.zoznam.sk/c/918093/domace-peelingy-ktore-pocas-leta-plet-rozjasnia-a-zhydratuju-tieto-zlozky-su-klucove
Hydratácia pleti je počas leta extrémne dôležitá. Stavte preto na peelingy, ktoré pokožke pomôžu aj v tomto smere a ako bonus ju rozjasnia. Skvelé je, že si ich zvládnete pripraviť aj doma!
Domáce peelingy, ktoré počas leta pleť rozjasnia a zhydratujú: Tieto zložky sú kľúčové
Domáce pellingy, ktoré počas leta pleť rozjasnia a zhydratujú
Wed, 24 Jul 2024 09:00:00

Hydratácia pleti je počas leta extrémne dôležitá. Stavte preto na peelingy, ktoré pokožke pomôžu aj v tomto smere a ako bonus ju rozjasnia. Skvelé je, že si ich zvládnete pripraviť aj doma!

Bez ohľadu na ročné obdobie je dobré dopriať občas pleti trochu peelingu. Odstraňuje suchú pokožku, zmierňuje zápaly, rozjasňuje. Najlepšie na homemade peelingu je, že si ho môžete prispôsobiť. Na čokoľvek, čo vaša pleť v danom čase potrebuje.

Inšpirujte sa: 3 štýlové účesy, ktoré sú na ženách najkrajšie: Tieto môžete nosiť stále a nikdy neomrzia

Niekedy je drsná, treba ju zvláčniť, inokedy zase suchá a potrebuje extra hydratáciu. My sme vybrali dva, ktorých príprava je úplne nenáročná, všetky ingrediencie nájdete v kuchyni a sadnú takmer každej pleti.

  • Kávový peeling

Miešajte tri polievkové lyžice kávovej usadeniny s piatimi polievkovými lyžicami medu a trochou olivového oleja v miske, kým hmota zhustnutne. Naneste peeling na vlhkú pokožku, jemne masírujte asi jednu minútu, potom opláchnite teplou vodou a osušte uterákom.

Kávový peeling odlupuje odumreté kožné bunky, vyhladzuje a spevňuje pokožku, zatiaľ čo med sa stará o vlhkosť. Je lacný, ľahko sa pripravuje a zároveň je ideálny na starostlivosť o tvár a telo.

Môžete ho používať dvakrát až trikrát týždenne alebo kedykoľvek, keď pokožka vyzerá sivá, drsná alebo matná.

  • Peeling z kurkumy

Zmiešajte jednu šálku bieleho cukru, 1/4 šálky kokosového oleja, dve polievkové lyžice mletej kurkumy v miske a dobre premiešajte. Jemne vmasírujte zmes krúživými pohybmi na pokožku. Opláchnite teplou vodou a vysušte. 

Kurkuma má zase úžasné antibakteriálne, rozjasňujúce a protizápalové vlastnosti. Peeling z nej zanechá na pleti prirodzený glow a pokožka bude skutočne super jemná.

Neprehliadnite: Krásne opálená pokožka v plavkách: Takto dosiahnete zdravú farbu a lesk bez fľakov či spálenia

]]>
Wed, 24 Jul 2024 09:00:00 2024-07-24 09:00:00 1
Dcéra Dary Rolins vyzerá pomaly ako dospeláčka: Lola zdedila tie najlepšie gény, veď posúďte sami https://feminity.zoznam.sk/c/918090/dcera-dary-rolins-vyzera-pomaly-ako-dospelacka-lola-zdedila-tie-najlepsie-geny-ved-posudte-sami
Šestnásťročná Lola Homolová pomaly dospieva a pripomína už dospeláčku. Na fotografii s Leošom Marešom je kópiou svojej mamy, Dary Rolins.
Dcéra Dary Rolins vyzerá pomaly ako dospeláčka: Lola zdedila tie najlepšie gény, veď posúďte sami
Dcéra Dary Rolins vyzerá na tejto foto pomaly  ako dospeláčka: Lola zdedila tie najlepšie gény, veď posúďte sami
Wed, 24 Jul 2024 07:30:00

Šestnásťročná Lola Homolová pomaly dospieva a pripomína už dospeláčku. Na fotografii s Leošom Marešom je kópiou svojej mamy, Dary Rolins.

Popová diva Dara Rolins vyzerá, ako keby ani nestarla. Jej energia, životný štýl a pozitívny vibe spôsobil, že si rokmi drží skvelú figúru i vyžarovanie. Estetické úpravy patria k veku a ak sa dá, ženy si vedia spomaliť čas aj týmto spôsobom. Ako sa však hovorí, najviac vidíme, ako čas letí, na svojich deťoch a nedá nám nesúhlasiť. Z dcéry Dary Rolins sa postupne stáva veľká slečna a malá dospeláčka.

Čítajte tiež: Móda z festivalu Pohoda 2024: Známa topmodelka v originálnom outfite, Ivana Gáborík zvolila odvážnu kombináciu

Ďaleko mi neuleť

Nie je to tak dávno, čo speváčka vydala song Ďaleko mi neuleť. Vtedy ako mama malej dcérky Loly pocítila, aké obrovské puto ženy cítia ku svojim deťom a ihneď sa s touto pesničkou stotožnili všetky ženy. Ubehlo pár rokov a z Loly je dnes čoraz väčšia slečna so všetkým, čo k tomu patrí. 

Z roztomilého dievčatka veľká slečna

Moderátor a zabávač Leoš Mareš nedávno zverejnil fotografiu s Darinou dcérou, na ktorej pôsobí už takmer ako dospeláčka. Lola už nie je dievčatko, ale slečna. Mimochodom, po tom, čo sa Leoš Mareš odfarbil na blond, ubralo mu to pár rokov a mnohí hovoria, že omladol. Vekový rozdiel sa tak zdá opticky medzi nimi ešte oveľa menší. Leoš je pre každú výzvu a keď sa jeho syn odfarbil na blond, povedal si, že to skúsi tiež. Život berie s ľahkosťou a je za každú srandu. Leoš ako producent veľkých shows v O2 aréne organizoval tiež koncert Dary Rolins, kde vtedy vystúpila na pódiu pred davom fanúšikov práve s Lolou. Lola je nadaná mladá dáma, ktorá sa navyše, nebojí showbiznisu, takže je otázne, kam ju jej kroky najbližšie budú viesť. Gény zdedila len tie najlepšie, a to nielen po vizuálnej stránke, ale aj talentovej.

Neprehliadnite: VIDEO: Supermodelka 90. rokov Daniela Peštová v spoločnosti synov: Yannick a Paul Henry poriadne vyrástli, takýto majú štýl

]]>
Wed, 24 Jul 2024 07:30:00 2024-07-24 07:30:00 1