Využite sezónu jahôd naplno: Túto sladkú tvarohovú tortu s makom môžete upiecť svojim blízkym k narodeninám
Ak ste milovníci jahôd, tvarohu a maku, potom je toto spojenie v torte pre vás to pravé. Dokonca môžete tvarohovú tortu s jahodami a makom upiecť pre niekoho, kto má v tejto aktuálnej jahodovej sezóne narodeniny a tejto kombinácii nepovie nie.
Ak ste milovníci jahôd, tvarohu a maku, potom je toto spojenie v torte pre vás to pravé.
Na cesto potrebujeme:
120 g zmäknutého masla
30 g práškového cukru
1 vanilkový struk
štipka soli
4 ks žĺtky
4 bielka
100 g hnedého trstinového cukru
100 g mletého maku
100 g špaldová múka
Mohlo by vás zaujímať: Letný banana bread, ktorý zvládnete aj s prípravou do menej ako hodiny
Na krém potrebujeme:
50 ml vody
1 PL citrónovej kôry
1 ks želatíny Dr. Oetker
250 ml kyslej smotany
250 ml plnotučného tvarohu
1 vanilínový cukor
4 PL práškového cukru
250 ml smotany na šľahanie
100 g jahôd alebo aj viac
Na ozdobenie potrebujeme:
200 g jahôd
1 ks tortového želé Dr. Oetker
Postup prípravy:
Maslo s 30 g práškového cukru, vanilkovým strukom, škoricovým cukrom a soľou vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky.
Potom si vyšľaháme bielky s hnedým trstinovým cukrom do tuha. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej peny.
Čítajte tiež: Torta s talianskym maslovým krémom
Napokon zmiešame mak s múkou, pridáme do cesta a všetko premiešame.
Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a zarovnáme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov cca 40 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.
Pripravíme si krém. Vymiešame vodu s citrónovou kôrou a namočíme do nej želatínu. Necháme ju napučať. Po napučaní želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Kyslú smotanu, tvaroh, vanilínový cukor a práškový cukor dobre premiešame. Pridáme ušľahanú šľahačku, nakrájané jahody a rozpustenú želatínu.
Takto pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus, povrch uhladíme a dáme na 3 hodiny do chladničky stuhnúť.
Po vychladnutí rozložíme na krém ďalšie rozpolené jahody, pripravíme tortové želé podľa návodu na prípravu a nalejeme ho na povrch torty.
Neprehliadnite: Torty ako sladké pokušenie: Palacinková torta je príjemná na pohľad a poteší aj chuťové poháriky
Dobrú chuť!