Bezlepkové, nepečené raňajkové muffiny, ktoré majú od tých nezdravých ďaleko: Čo je ich základom?
Muffiny sú jednoduchým riešením, po ktorom siahne možno veľa z nás, keď sa potrebujeme cestou do práce rýchlo naraňajkovať. Ich problémom ale je, že sú často plné spracovanej múky, rafinovaného cukru a iných menej výživných prísad. Skúste si ich cez víkend pripraviť v tejto bezlepkovej, zdravšej verzii.
Tieto muffiny majú vlastnosti tradičného muffinu, ale s niekoľkým zdravými úpravami, ktoré vám ráno zvýšia príjem vlákniny a zaženú počas dňa hlad.
Mohlo by vás zaujímať: Muffiny z lieskových orieškov s čokoládovou polevou: Chutia vynikajúco!
Na prípravu potrebujete:
2 šálky ovsených vločiek
1 odmerka organickej vlákniny
¼ šálky chia semienok
2 PL čistého javorového sirupu
2 a ¾ šálky mandľového mlieka
štipka ružovej himalájskej alebo morskej soli
1 šálka strúhanej mrkvy
1 stredne nakrájané jablko nakrájané na kocky
½ šálky nesladeného strúhaného kokosu
½ šálky hrozienok (môžete vynechať, ak nie ste fanúšikom hrozienok)
½ šálky nasekaných vlašských orechov alebo iných obľúbených
Čítajte tiež: Pečieme s deťmi: Makové bezlepkové strašidelné muffinky
Postup prípravy:
Vo väčšej miske zmiešajte ovsené vločky, organickú vlákninu, chia semienka, javorový sirup, mandľové mlieko a soľ.
Následne vmiešajte polovičnú dávku mrkvy, polovičnú dávku jabĺk, kokos a hrozienka. Túto nepečenú zmes rozdeľte do pohárov alebo malých misiek a nechajte cez noc v chladničke.
Takto pripravený ovsený muffin v pohári alebo miske ďalšie ráno doplňte zvyšnou mrkvou, jablkami, kokosom a hrozienkami. Pridajte vlašské orechy alebo iné, ktoré obľubujete a pokvapkajte javorovým sirupom.
Neprehliadnite: Chutné muffiny s nugátom a kávou - takto si ich pripravíte
Dobrú chuť!